Sadece gerçek Ankaralının bildiği sokak lezzetleri! Bir yiyen pişman bir de yemeyen

Türkiye'nin Başkenti Ankara, bir çok insanın yaşamak istediği bir kent. Hem renkli şehir hayatıyla hemde eşsiz doğa harikalarıyla herkesin tercih ettiği bir il.

Sadece gerçek Ankaralının bildiği sokak lezzetleri! Bir yiyen pişman bir de yemeyen

Ankara Türkiye'nin başkenti olmakla beraber aynı zamanda bulunduğu konum itibariyle de geçiş noktası olarak kullanılıyor. Bu yüzden bu şehrin misafiri hiç bitmez. Gelenin gitmek istemediği bir kent olan Ankara bu sayede metropol bir şehir özelliği kazandı.

Yıllardır farklı milletlere ev sahipliği yapmış olan Ankara'nın yemek kültürü de zamanla farklılık göstermiş. Her gelenin bir gelenek kattığı Ankara'da artık oturmuş bir sokak lezzeti var.

screenshot-1.jpg

Yalnızca gerçek Ankaralıların bildiği bu lezzetler için şehir dışından gelenler bile var. Peki, bu lezzetler nelerdir? Ankara'yı merak eden ve Haberankara.com okuyucuları için derledik.

ANKARA SİMİDİ

Ankara diyince akla ilk gelen şeyler biri 'Ankara Simidi'' dir. Ankara'nın hemen hemen her sokağında bulabileceğiniz bu simit diğer kentlerdeki hiç bir simide benzemiyor. Genellikle sokaklarda seyyar satıcılarda satılan simit diğer simitlere göre daha sert ve dışı siyahtır. Peki bu simidi farklı kılan nedir? Bu simidi farklı kılan şey tayinle yapılmasıdır. Rengini de buradan alır.

ankara-simidi-846x634.jpg

ŞİBİT TATLISI

Şerbetli bir tatlı olan Şibit Tatlısı, Ankara'nın en çok tüketilen tatlıları arasında yer alır. Güdül Ankara ve Kaşık Atma gibi isimlerle de biliniyor. şekli baklavaya benziyor ama yapımı tamamen farklı.

MALAK

Ankara'nın yemeklerinin lezzetli olması kadar sağlıklı olmasıyla da bilinir. Bunun da sebebi yemeklerinin çoğunun pekmez ile yapılmasıdır. Ankaralılar tarafından özellikle kış aylarında tüketilen Malak yemeği tam bir şifa deposudur.

dscf0992.jpg

GOBİT

Başkent'in ara sokaklarında seyyar arabalarda satılan Gobit, özellikle sanayi bölgesinde daha sık görünür. Gobit pratik ve doyurucu bir lezzet olması nedeniyle çalışanlar tarafından çok tercih ediliyor. Gobit, sandviç ekmeğine benzer yuvarlak özel ekmeğin içine ince şekilde doğranmış yumurta, taze soğan, tuz, pul biber ve karabiber konulması ile hazırlanır. İç malzemeleri damak tadına göre değişir.

pita-gobit-ekmegi-6.jpg

ÇUBUK TURŞUSU

Anakara'nın dışında başka yerde bulamayacağınız diğer bir lezzet ise Çubuk Turşusudur. İçinizden bu turşunun farlı ne diye soran olabilir. Bu turşu kornişondan büyük standart boydan da daha küçük salatalıklardan yaptıkları bir turşudur. Kıtır kıtır olan bu turşu genelde pazarlarda 5 kiloluk sarı kapaklı bidonlarda satılır.

img-3080-1-scaled.jpg

KOKOREÇ

Hiç kuşkusuz Ankara'daki gençlerin vazgeçilmez lezzeti Ankara'da Kokoreçtir diyebiliriz. Ankara'nın sokaklarında kokusunu her yerde alabileceğiniz bir lezzettir.

toptan-kokorec-6.jpg

NOHUT PİLAV

Ankara'da genelde her sokak başında mutlaka bir arabada akşam saatlerinde satılan nohut pilav Ankara'nın ayakta yediği ve çok keyif aldığı bir yemektir. Hangi arabanın başın nohut pilav yemeye gitseniz mutlaka bir sırayla karşılaşırsınız.

nohutlu-pilav.jpg

Haberankara.com

SONRAKİ HABER