Sahte belgeler ile usulsüz bir şekilde eğitim kredisi çektiği tespit edilen 149 şüpheliden 103’ü ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Firari olan şahısların yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
Almanya, İsviçre ve İzlanda ülkelerinde faaliyet gösteren üniversitelerde doktora yapıyor gibi kredi desteği alan 149 şüpheli şahıs için Ankara merkezli 17 ilde operasyon düzenlendi.
149 ŞÜPHELİDEN 103’Ü YAKALANDI
Sahte belgeler ile usulsüz şekilde yurt dışı eğitim kredi desteğine başvuran ve doktora yapıyor gibi kredi desteği alan 149 şüpheliden 103'ü yakalanarak gözaltına alındı.
ANKARA MERKEZLİ 17 İLDE ÇALIŞMA YAPILDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheliler yurtdışı eğitim müşavirliklerince düzenlenmiş gibi gösterilen sahte belgeler ile usulsüz şekilde yurt dışı eğitim kredi desteğine başvurdu. Başsavcılıkça, bir kısmı lisans mezunu dahi olmayan, yurt dışı giriş çıkış kaydı bulunmayan ve bu suretle yurtdışında Almanya, İsviçre ve İzlanda ülkelerinde faaliyet gösteren üniversitelerde doktora yapıyor gibi kredi desteği alan 149 şüpheli şahsın Ankara merkezli 17 ilde gözaltına alınmasına karar verildi.
149 şüpheliden 103'ü yakalanırken, firar olan şüphelilerin yakalanmalarına Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edildiği öğrenildi.
Şahısların, yurtdışı müşavirlikleri gibi düzenlenmiş belgelerle eğitim kredisi çekmelerinin tespit edilmesi üzerine harekete geçen ekipler 149 şüpheliden 103’ünü yakalayarak gözaltına aldı. Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.