Şanlıurfa'dan Ankara'ya hastalıklı köpekler getiren kadın tutuklandı

Türkiye'nin dünden beri en çok konuştuğu konuların arasında yer alan Ankara'ya köpek taşıma olayında adli makamlar hızlı bir şekilde harekete geçmişti. Söz konusu köpekleri getiren kadının tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Şanlıurfa'dan Ankara'ya hastalıklı köpekler getiren kadın tutuklandı

Şanlıurfa'da yaşanan köpek olayları ülke gündeminden düşmüyor. Kuduz vakaları nedeniyle bazı yerlerin karantinaya alındığı şehre giden B.Ö adlı bir kadın ise sosyal medya hesabından şehirden 35 köpeği Ankara'ya getirdiğini ifade etmişti.

HASTA KÖPEKLERİ ANKARA'YA GETİRDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Sosyal medya hesabından bir video paylaşan kadın "Barınaktaki köpeklerin hepsi hasta. Hiçbiri kısır değil. Kısırlaştırmama nedenleri de kuduz varmış, 3-4 tane kuduz çıkmış. Bunlar da o nedenle kısırlaştırma yapamıyorlarmış" diyerek kendi ağzı ile çok riskli bir işe imza attığını ifade etmiş oldu.

Ankara Valiliği de yaşanan bu durum ile ilgili ilk açıklamasında videoyu ihbar kabul edip harekete geçtiklerini, ikinci açıklamasında ise şahıs ve köpeklerin ele geçirildiğini duyurmuştu. Ekipler tarafından getirdiği köpekler ile beraber yakalanan B.Ö emniyet makamları tarafından gerekliği işlemlerin yapılması sonrasın tutuklanma istemiyle adliyeye sevk edilmişti.

ÇIKARILDIĞI MAHKEME TARAFINDAN TUTUKLANDI

B.Ö'nün yargılanması sonrasın hakim, söz konusu kadının yaptığı eylemin bir suç olduğuna hükmedip tutuklanmasına karar verdi. Bir şehri kuduz gibi büyük bir risk ile karşı karşıya bırakması nedeniyle büyük bir tepki toplayan B.Ö, ekipler tarafından cezaevine götürüldü.

Şahsın kurucusu olan dernek ise basın ve medya organlarında yer alan kuduz ifadesini kabul etmedi. Ankara halkı ise hiç bir insanın sağlığına zarar gelmeden sürecin tamamlanması temennisinde bulundu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER