Sarıkız örümceği Ankara'da görüldü! Etle besleniyor, İnsanları zehirliyor

Yaz aylarının gelmesi ile beraber zararlı haşerelerin sayısında ciddi oranda bir artış meydana geldi. Bu canlılar arasında bazıları ise temas ettikleri canlılara verdikleri zarar ile adından söz ettirmeyi başardı.

Sarıkız örümceği Ankara'da görüldü! Etle besleniyor, İnsanları zehirliyor

Ülkemizde özellikle kırsal kesimlerde son dönemde sayıları artan kene vakaları insanların hayatını kaybetmesi ile sonuçlanmıştı. Bu durumun ardından insanlar daha bir tedirgin olmaya başlamış ve kene ya da benzeri zararlı haşereler konusunda daha hassas davranmaya başlamıştı.

İç Anadolu'da sayıları günden güne artan kene vakalarına ek olarak son günlerde sarıkız örümceği korkusu yaşanıyor. Niğde, Çorum ve Nevşehir gibi şehirlerde çıkan Sarıkız Örümceği'nin başkent Ankara'da da görüldüğü bildirildi.

Sarıkız örümceği Ankara'da görüldü! Etle besleniyor, İnsanları zehirliyor

ANKARA'DA KORKU DOLU ANLAR

Ankara'nın Ayaş ilçesine bağlı Çanıllı Köyü'nde bulunan bir vatandaş Çanıllı barajında vakit geçirirken bu böceği gördüklerini ifade etti. Sarıkız örümceğini gördükleri yerde insanların balık tutma amacıyla yoğun bulunduğunu ifade eden vatandaş insanların uyarılmasında fayda olduğunu dile getirdi.

Diğer eklem bacaklı canlılardan ek olarak daha tehlikeli olması ile bilinen ve akrep, kertenkele ve fare gibi canlıları yiyen sarıkız örümceği çok yükseğe zıplaması ve insanlara da zarar vermesi ile biliniyor.

GECE ORTAYA ÇIKIYOR

Tehlikeli örümcekler sınıfına giren ve güçlü çene yapısı ile ısırdığı yeri tahrip eden sarıkız örümceği gece ortaya çıkan bir tür olmasından dolayı tehlike iki katına çıkıyor.

Sarıkız örümceğinin gözlerindeki rahatsızlıktan dolayı güneş ışığına çıkamamasından dolayı geceleri daha rahat dolaştığı ifade edildi. Bu nedenle kamp ve mesire alanları gibi yerlerde ya da kırsal alanlarda bulunan vatandaşların gece çok daha dikkatli olması gerekiyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER