Sıcaklar Ankara'yı vurdu, Başkent halkı kaçacak yer aradı

Türkiye'nin dört bir yanından gelen sıcaktan bunalan vatandaş görüntülerine yenileri eklenmeye devam ediyor. Yüksek sıcaklıklara nemin de etkilenmesi yaşanılan zorluğu üst seviyeye çıkardı.

Sıcaklar Ankara'yı vurdu, Başkent halkı kaçacak yer aradı
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!

Yoğun yağışlar ile uzun bir süre mücadele eden ve bu zor dönemde yaşadıkları ile gündem olan Ankara şimdide sıcaklıklar ile mücadele ediyor. Vatandaşlarda 40 dereceye doğu adım adım giden hava sıcaklıklarında kendilerini atacak yer arıyor.

Gündüz saatlerinde işi olmasından dolayı dışarı çıkmakta mecbur kaldıklarını ifade eden Ankara halkı sıcaklıkların kendilerini epey zorladıklarını söylüyor. Vatandaşlar bu günleri bol sıvı tüketerek ve gölgelik yerlerde geçirerek aşmanın hesaplarını yapıyor.

SICAKLIKLAR İÇİN UYARILARDA YAPILIYOR

Geçtiğimiz günlerde Ankara Valiliği de bir uyarı paylaşımı yapmış ve vatandaşları sıcaklıklara karşı hazırlıklı olmaya davet etmişti. Valilik sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olacağını ifade ederek günün en sıcak zaman dilimi olan 11-16 saatlerinde işi olmayanın dışarı çıkmamasını istemişti.

Sıcaklıklara karşı vatandaşların dikkati elden bırakmaması isteniyor. Özellikle kronik rahatsızlığı olanların, yaşlı ve hamile vatandaşların normal vatandaştan 2 kat daha fazla dikkat etmesi sağlıkları açısından büyük önem arz ediyor.

TEDBİRLİ GÜNLERE DEVAM

Temmuz ayının sonlarına kadar ve Ağustos ayında da yüksek sıcağın etkili olduğu günlerin yaşanması bekleniyor. Bu nedenle vatandaşların bireysel olarak olumsuz koşullara karşı kendisini hazırlaması gerekiyor.

Kaynak: Cengiz Ortataş
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız
SONRAKİ HABER