Şubat 2024 Ankara barajlarında güncel doluluk oranlarını ASKİ Genel Müdürlüğü açıkladı!

Beklenen kış şartlarının henüz tam olarak etkisini göstermemesi nedeniyle Ankara'daki baraj doluluk oranları merak ediliyor. Ankara'nın baraj doluluk oranları ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşların bilgisine sunulurken şubat ayına ait verileri derledik.

Şubat 2024 Ankara barajlarında güncel doluluk oranlarını ASKİ Genel Müdürlüğü açıkladı!

Türkiye'de kış mevsimi geldi ancak beklenen kar yağışları da henüz başlamadı. Kar yağışlarının etkisini göstermemesi ile beraber vatandaşlar kuraklık tehlikesine karşı endişe ederken ne zaman kar ve yağmurun yağacağı da merakla takip edilmeye başlandı.

Ankara'da etkili olan soğuk havaların yanı sıra kar yağışı kentin yalnızca yüksek kesimlerinde bir süre etkisini gösterdi. Kurak bir yıl geçiren Ankara'da baraj doluluk oranları da merak edilmeye başlandı. Şubat 2024 tarihi itibariyle başkent barajlarının doluluk oranları araştırılmaya başlarken ''Ankara'nın suyu yeterli mi, Ankara barajlarındaki son durum nedir, barajlarda ne kadar suyumuz kaldı?'' sorularına yanıt aranmaya başladı. Haberankara.com okurları için Ankara barajlarındaki güncel doluluk oranlarını derledik.

ŞUBAT 2024 ANKARA BARAJLARINDA SON DURUM

Barajların doluluk oranları Ankaralılar tarafından günlük olarak takip ediliyor. Ankara barajlarını doluluk oranlarına ait veriler Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından vatandaşlarla paylaşılmaya devam ediyor.

Şubat 2024 Ankara barajlarında güncel doluluk oranlarını ASKİ Genel Müdürlüğü açıkladı!

Ankara’daki barajlarının aktif ve toplam doluluk oranı da ASKİ'nin resmi sitesinde paylaşıldı. Buna göre 9 Şubat itibariyle;

Ankara güncel aktif kullanılabilir baraj doluluk oranı: Yüzde 39,15
Ankara barajları toplam doluluk oranı: Yüzde 46,40
Barajların Toplam Hacmi (m3): 1.585.393.000 olarak kaydedildi.

Şubat 2024 Ankara barajlarında güncel doluluk oranlarını ASKİ Genel Müdürlüğü açıkladı! - Resim : 2

Ankara barajlarındaki doluluk oranlarının ardından yetkililer de su kullanımı konusunda temkinli ve bilinçli davranılması gerektiğini kaydetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER