Tamamen Ankaralılar seçti! Ankara’nın en yaşanabilir ilçelerini biz değil vatandaş söylüyor

Başkent Ankara’nın 25 ilçesinde milyonlarca nüfusa ev sahipliği yapılıyor. Ankara’nın nüfus dağılımı birbirinden farklılık gösterirken kentin en yaşanabilir ilçeleri de belli oldu.

Tamamen Ankaralılar seçti! Ankara’nın en yaşanabilir ilçelerini biz değil vatandaş söylüyor

Başkent Ankara’da ağırlanan nüfus 25 ilçenin farklı semtlerinde yaşamını sürdürürken zaman zaman yaşam ve sosyal koşulların daha iyi olduğu ilçelere de taşınan vatandaşlar bulunuyor. Öğrenci ve memuru ile anılan bu kentin ilçeleri birbirinden farklı özellikleri içinde barındırıyor. Ankara’da yaşayan pek çok çalışan şehrin merkezine yakın, ulaşım sıkıntısının olmadığı semtlerde ikamet ederken vatandaşın ‘en yaşanabilir ilçeler’ listesi de belli oldu.

Başkent Ankara'da 25 ilçe, bin 425 mahalle ve 925 adet köy ve bucak bulunurken her ilçenin farklı bir demografik, sosyal ve ekonomik koşulları bulunuyor. Ankara’da merkeze ve özellikle metroya yakın ilçelerin semtlerinde yaşayan çalışan nüfusun tercihleri açıklanırken Haberanakra.com olarak vatandaşın Ankara’da en yaşanabilir ilçeler listesini derledik

ANKARALILAR EN YAŞANABİLİR İLÇEYİ SEÇTİ

Türkiye'nin Başkenti Ankara'nın en yaşanabilir ilçeleri sıralaması yapıldı. Ankara'da yaşamayı planlayan ya da yaşadığı ilçeden taşınmak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren sıralamada ilk 3 belli oldu.

Tamamen Ankaralılar seçti! Ankara’nın en yaşanabilir ilçelerini biz değil vatandaş söylüyor

Ankara'da pek çok imkanının bulunması nedeniyle farklı illerden de bolca göç alan Ankara, gelişen ve değişen büyükşehirler arasında yer alıyor. Ankara’nın en çok yaşanabilir ilçeler sıralamasında yapılan anketlere göre liste şöyle şekilleniyor;

Çankaya, Yenimahalle, Gölbaşı ve Etimesgut olarak sıralandı. Bu ilçelerin tercih sebeplerinin ise genç nüfusun fazlalığı ve ulaşım ağının gelişmiş olması olarak gerekçelendirildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER