ANASAYFA Ankara Teravih namazı saat kaçta kılınacak? Ankara teravih namazı saatleri

Teravih namazı saat kaçta kılınacak? Ankara teravih namazı saatleri

Ramazan ayında ibadetlerini eksiksiz olarak gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar teravih vaktiyle ilgili de bilgi sahibi olmak istiyor. Teravih vakitleri merak konusu olurken Ankara teravih namazı saatleri de belli oldu.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Teravih namazı saat kaçta kılınacak? Ankara teravih namazı saatleri

Ramazan ayında iftar vakitlerin yanı sıra teravih vakitleri de merak edilenler arasında yer alıyor. Ramazan ayında eda edilen teravih namazı saatleri il il araştırılıyor. İki rekatta bir ya da dört rekatta bir selam verilerek kılınan teravih namazı için saat araştırması devam ediyor. 

Cemaati camilerde buluşturan teravih namazı yatsı ezanı ardından idrak ediliyor. Bu çerçevede ‘’Yatsı ezanı saat kaçta?'' sorusuna yanıt aranırken  Teravih namazı vakitleri Ankara için sorgulanıyor. İmsak ve iftar vakitleri ardından teravih namazı saatleri araştırılıyor.

TERAVİH NAMAZI BUGÜN SAAT KAÇTA? 

Teravih namazı Ramazan ayında, yatsı namazından sonra sabah namazı vaktine kadar kılınabilen nafile namazdır. Hadisi şeriflerde ramazan gecelerinin ihyası olarak nitelendirilen bu namaza dört rekatta bir dinlenme amacıyla biraz ara verildiğinden "teravih" denmiştir. İftarın ardından yatsı ezanı sonrasında teravih namazı kılınıyor. 12 Mart Salı günü Ankara teravih namazı 20:17'de eda edilecek. 

Ankara'da bugün iftar ise saat 18.59'da açılacak. Ardından orucun üçüncü günü için niyet edilecek. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'da Metrobüs dönemi! ABB test sürüşlerine başlanıldığını açıkladı

Ankara'da Metrobüs dönemi! ABB test sürüşlerine başlanıldığını açıkladı