Marketlerde yapılan denetimler 81 ide devam ederken Ticaret Bakanlığı ekiplerinin son adresi Başkent Ankara oldu. Ankara'da yer alan marketlerde fahiş fiyat denetimleri yapıldığı açıklandı. Yapılan denetimlerde hem ürünlerin raf ve kasa fiyatları karşılaştırıldı hem de son kullanma tarihleri kontrol edildi.
ANKARA'DA FAHİŞ FİYAT DENETİMİ YAPILDI!
Ticaret Bakanlığı ekipleri, Ankara'da ‘fahiş fiyat'ı önlemek amacıyla denetim gerçekleştirdi.
Kamunun beslenme, sağlıklı yaşama ve korunma gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu olan mal ve hizmetlerin fiyatlarında fahiş artışlara gidilmesi veya bunlara ulaşımın engellenmesi suretiyle Ticaret Bakanlığı'na bağlı Ticaret İl Müdürlükleri tarafından 81 ilde denetlemeler yapılıyor.
Bu kapsamda Ankara'da bir markette denetleme yapan ekipler, temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fiyat, etiket ve ürün güvenliğine dair incelemelerde bulundu. Denetimde, ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında fark bulunup bulunmadığına, etiketlerdeki ürün fiyatının son değişim tarihi ile önceki fiyatına bakıldı.
Ticaret Bakanlığı tarafından 2025 senesinin başından bu yana 44 bin 994 işletme ve şubelerinde denetimler yapıldığı açıklandı. Yapılan bu denetimlerde 395 bin 180 ürün denetimden geçirildi.