ANASAYFA Ankara Toz taşınımı devam ediyor mu, bugün Ankara'da hava nasıl olacak?

Toz taşınımı devam ediyor mu, bugün Ankara'da hava nasıl olacak?

Yurdun pek çok kesimini etkisi altına alan toz taşınımının ne zamana kadar devam edeceği merak konusu olurken, Ankara'da son dakika hava durumu araştırılmaya başlandı.
yazar
Sinem GÜVEN
Toz taşınımı devam ediyor mu, bugün Ankara'da hava nasıl olacak?

Geçtiğimiz gün Meteoroloji Genel Müdürlüğü  tarafından da yapılan açıklamalara göre Ankara dahil 44 ilde toz taşınımı beklendiği ifade edildi. Buna göre Ankara'da da yoğun etkilerin görülmesinin ardından bu olumsuz hava durumunun ne zamana kadar devam edeceği de merak konusu oldu.

MGM TOZ TAŞINIMINA KARŞI UYARMIŞTI!

Bu çerçevede dün MGM tarafından bugün gece saatlerine kadar devam edecek olan toz taşınımı hakkında “Bu gece saatlerinden itibaren (25.04.2024 Perşembe 00.00 TSİ) İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının etkili olacağı tahmin ediliyor. İç Ege ve Batı Akdeniz'de Perşembe akşam saatlerine kadar, diğer yerlerde Cuma günü gece saatlerine kadar görülmesi beklenen toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” şeklinde açıklamalar yapılmıştı.

Ankara'da da bugün gece saatlerine kadar toz taşınımı etkisinin devam edeceği ifade edildi. Bununla birlikte bugün gece saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı tespit edilirken, gün içinde de çoğunlukla bulutlu havanın hakim olmasının beklendiğine değinildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Acun Ilıcalı acil durum konseyini duyurdu! O isim kırmızı takımdaki arkadaşlarına veda etti

Acun Ilıcalı acil durum konseyini duyurdu! O isim kırmızı takımdaki arkadaşlarına veda etti