Tüm Ankara 00.00'a alarm kursun! Ankaralılar gece meteor yağmurunu o noktalardan izleyebilecek

Perseid meteor yağmuru için tüm Türkiye geri sayıma başlarken Ankaralılar da oldukça heyecanlandı.

Tüm Ankara 00.00'a alarm kursun! Ankaralılar gece meteor yağmurunu o noktalardan izleyebilecek

Astronomi ile yakından ilgilendiren milyonlarca kişinin beklediği o büyük gün geldi çattı. Meteor yağmuru olarak adlandırılan Perseid meteor yağmuru için geri sayıma geçilirken Türkiye semalarını aydınlatacak o görüntünün gerçekleşmesine saatler kaldı.

Perseid meteor yağmuru için tüm Türkiye geri sayıma başlarken Ankaralılar da oldukça heyecanlandı. Yılda sadece 8 kez meydana gelen o görüntünün görülebilmesine saatler kala meteor yağmuru için Ankaralılar da araştırmaya başladı.

PERSEİD METEOR YAĞMURU ANKARA'DAN GÖRÜNECEK Mİ?

Türkiye semaları bu gece meteor yağmuru ile aydınlanacak. Hafta sonu ile birlikte en yoğun dönemine ulaşacak olan perseid meteor yağmuru saatte 60-100 adet arasında oluşacak ateş topları ile saniyede 59 kilometre hızla dünya atmosferine girecek. Yaşanacak o eşsiz anlar için geri sayım başlarken perseid meteor yağmurunun Ankara'dan görünüp görünmeyeceği merak edildi.

Halk arasında ''yıldız kayması'' olarak adlandırılan ve yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurları Türkiye'den görülebilecek. Türkiye'den çıplak gözle görülebilecek olan perseid meteor yağmurunu Ankara'dan görmek mümkün. Tek yapmanız gereken yapay ışıklardan uzak bir bölgeye geçerek gözlerimizi gökyüzüne çevirmek olacak.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Milyonlarca kişi bu gece gök kubbeye kitlenecek. Yılda sadece 8 kez gerçekleşen meteor yağmurunu görmek isteyen vatandaşlar saatleri geri saymaya başlarken 12 Ağustos Cumartesi saat 00.00-04.00 arasında gerçekleşecek perseid meteor yağmuru şimdiden heyecanla beklenmeye başlandı.

Perseid meteor yağmurunun gerçekleştiği o anları izlemek isteyen Ankaralılar şimdiden örnek görüntülere göz atmaya başlarken bu gece gerçekleşecek meteor yağmuru 00.00-04.00 arasında muhteşem bir görsel şölen sunacak.

Kaynak: Sistem
SONRAKİ HABER