Turistik Tuz Ekspresi, Ankara'dan Çankırı'ya hareket etti

Çankırı'nın tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıtmak için organize edilen Turistik Tuz Ekspresi 2026 sezonunun ilk seferini gerçekleştirdi. Sabah Ankara Garı'ndan yola çıkan tren 3 saat sonra Çankırı2ya ulaştı.

Turistik Tuz Ekspresi, Ankara'dan Çankırı'ya hareket etti

Yeni sezonunun ilk Turistik Tuz Ekspresi seferi gerçekleştirildi. Ankara'dan Çankırı'ya giden tır, bu akşam Ankara2ya geri dönüş yapacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programları kapsamında Ankara'ya götürülen Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Çocuk Akademisi'nde eğitim gören 200 öğrenci de tren yolculuğuna katıldı.

Çankırı'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla organize edilen Turistik Tuz Ekspresi, 2026 sezonunun ilk seferini gerçekleştirdi.

3 SAAT SONRA ÇANKIRI'YA ULAŞTI

Yeni sezonun ilk seferi için sabah saatlerinde Ankara Garı'nda hareket eden tren, yaklaşık 3 saatlik yolculuğun ardından Çankırı'ya ulaştı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programları kapsamında Ankara'ya götürülen Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Çocuk Akademisi'nde eğitim gören 200 öğrenci de şehri ziyarete gelen turistlerle tren yolculuğuna katıldı.

Ziyaretçiler, Çankırı'da Vali Hüseyin Çakırtaş, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Muharrem Ovacıklı tarafından karşılandı.

Karşılamada çocuklardan oluşan halk oyunu ekibinin de gösteri sunduğu görüldü. Tren akşam saatlerinde başkente geri dönecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER