Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri belli oldu! Ankara’daki zirvenin adı Çankaya oldu

Ülkemiz nüfusu ile ilgili çeşitli veriler açıklanmaya devam ediyor. Açıklanan veriler vatandaşların gündeminde yer alırken Ankara ile ilgili paylaşılan nüfus verileri gündem oldu.

Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri belli oldu! Ankara’daki zirvenin adı Çankaya oldu

Türkiye’nin Başkenti Ankara, milyonlarca nüfusa ev sahipliği yapıyor. Pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapan Başkent Ankara, 25 ilçesinde 5 milyon 663 bin kişiyi barındırırken zaman zaman en kalabalık ilçeler de merak konusu oluyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan nüfus verileri vatandaşların gündeminde yer alırken yeni açıklanana verilerle beraber Ankaralıların da gündemi değişti.

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye'nin en kalabalık ilçeleri 2023 listesini yayımladı. TÜİK tarafından açıklanan listeye Ankara’nın bir ilçesi damga vurdu. O ilçe pek çok şehrin nüfusunu geride bıraktı. Haberankara.com okurları için 2023 yılında Türkiye'nin en kalabalık ilçeleri listesini derledik. Söz konusu listede Ankara’nın en kalabalık ilçesinde de zirvenin adı merak edildi.

ANKARA’NIN EN KALABALIK İLÇESİNDE ZİRVENİN ADI BELLİ OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; Türkiye'de 81 ile bağlı 922 ilçe bulunurken, özellikle İstanbul ve Ankara’daki bazı ilçenin nüfusu pek çok şehri geride bıraktı. Türkiye'nin en kalabalık ilçesi belli oldu. Türkiye’nin en kalabalık ilçesinin yanı sıra Ankara’nın en kalabalık ilçesinin değişmemesi de Ankaralıları şaşırttı. İşte TÜİK verilerine göre Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri;

TÜİK verilerine göre Türkiye'nin en kalabalık ilçesi İstanbul'un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 nüfusuyla listede Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak zirvede yer aldı. Esenyurt, nüfus olarak 57 ili geride bırakırken ilçede kilometrekareye 3 bin 49 kişi düştüğü bildirildi. Listeye göre Türkiye’nin en kalabalık ilçeleri ise şöyle listelendi;

  • İstanbul – Pendik 741 bin 895 kişi yaşıyor.
  • İstanbul – Bağcılar 744 bin 351 kişi yaşıyor.
  • Ankara – Keçiören 942 bin 884 kişi yaşıyor.
  • Ankara – Çankaya 949 bin 265 kişi yaşıyor.

ekran-goruntusu-2023-11-18-170033.png

  • Adana – Seyhan 792 bin 536 kişi yaşıyor
  • İstanbul – Küçükçekmece 805 bin 930 kişi yaşıyor.
  • Gaziantep -Şehitkamil 839 bin 553 kişi yaşıyor.
  • Bursa – Osmangazi 884 bin 451 kişi yaşıyor.
  • Gaziantep – Şahinbey 936 bin 351 kişi yaşıyor.

Listede Ankara’da Çankaya ve Keçiören ilçeleri yer alırken yıllardır Ankara’nın en kalabalık ilçesi olarak zirvede yer alan Çankaya’nın yeri yine değişmedi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER