ANASAYFA Ankara Uluslararası Afet Film Festivali Ankara'da start verecek

Uluslararası Afet Film Festivali Ankara'da start verecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün sponsorluğunda Anda Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Afet Film Festivali, Ankara'da gerçekleşecek.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Uluslararası Afet Film Festivali Ankara'da start verecek

ANKARA (İHA) - Savaş, afet gibi nedenlerle büyük yıkıma uğrayan coğrafyalarda insanı yardım faaliyetlerinin yanı sıra gönüllü çalışma esasıyla oluşturulan profesyonel ekiple kurduğu arama kurtarma birimi ile deprem, yangın, kaza ve sel olaylarında seferber olan ANDA, önemli bir sosyal sorumluluğu daha yerine getiriyor. Sinema aracılığıyla global afet bilincini artırmak amacıyla uluslararası boyutta bu yıl ilki gerçekleştirilecek Uluslararası Afet Film Festivali'nin (UAFF) hazırlıkları tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün sponsorluğunda Anda Eğitim Araştırma Yardımlaşma ve Arama Kurtarma Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Afet Film Festivali (UAFF), 21 - 26 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da gerçekleşecek.

3 BİN FİLM GÖSTERİME GİRECEK

Festivalde 21 Mayıs 2024 Salı Saat 19.00'da CSO Ziraat Bankası Ana Salon’da gerçekleşecek resmi açılış töreni, sanatseverleri ve film yapımcılarını bir araya getirecek. Törende afetlerde aktif olarak insani yardımlara ve arama kurtarma çalışmalarına katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara onur ödülü verilmesi planlanıyor.  Ayrıca açılış töreninde ‘7 Mumun Işığında’ adlı belgeselin izlenmesinin ardından Antakya Medeniyetler Korosu konser verecek. 26 Mayıs 2024 Pazar saat 19.00'da Resim Heykel Müzesi Türk Ocağı Salonu’nda gerçekleşecek olan kapanış töreninde ödül kazanan filmler açıklanacak, ödüller takdim edilecek ve festivalin önemli anları vurgulanacak. 

ANDA Genel Başkanı Okan Tosun, festivalin küresel bir kitleye ulaştığını, 130'dan fazla ülkeden 3 bine yakın film başvurusu alındığını belirterek, festivalde 6 Şubat’ta yaşanan deprem ve sonuçlarını ele alan yapımlara özel 6 Şubat Kuneşko Deprem Özel Ödülü verilmesi de planlandığını ifade etti.  UAFF ana jürisi, Sinefilozofi Kurucusu Serdar Öztürk'ün başkanlığında belgesel yapımcısı Coşkun Aral dahil olmak üzere toplam 20 deneyimli sinema profesyonelinden oluşurken 16 Mayıs tarihinde ödül alacak filmleri değerlendirecek ve son kararı verecek.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kalecik Belediyesi doğalgazı olmayan vatandaşların belediyeye başvurmasını istedi

Kalecik Belediyesi doğalgazı olmayan vatandaşların belediyeye başvurmasını istedi