Vali Şahin Ankara'da fırtınadan dolayı düşen tabelanın altında kalan kızın vefatı hakkında konuştu

Ankara'da dün yaşanan olayda herkesi üzen bir olay yaşanmış ve genç bir kız fırtınadan dolayı düşen panonun altında kalarak hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu durum sonrasında Ankara Valisi Vasip Şahin bir açıklama yaptı.

Başkentte haftalardır devam eden yağışlar ve beraberinde getirdiği olumsuz hava koşulları dün Sincan ilçesinde genç yaşta bir kızın ölümüne neden olmuştu.

FIRTINA SİNCAN'DA BİR CAN ALDI

Sıcak havalardan sonra gece saatlerinde bir anda bastıran yağmur ve fırtına şehirde gergin dakikalar geçirilmesine neden olmuştu. Bir çok yerde yıldırım düşmesi olayının meydana geldiği Ankara'da Sincan ilçesinde bir reklam panosu düşmüş ve altında kalan bir kişi hayatını kaybetmişti.

Ankara'da yaşanan bu olay Ankara Valisi Vasip Şahin'e soruldu. Yaşanan vefattan dolayı üzüntü duyduğunu belirten Vali Şahin "Dün maalesef münasip bir olay yaşandı. Belediyeye ait bir pano maalesef yerinden kopuyor ve durakta bekleyen kızımızın üzerine düşüyor. Sonunda da o kızımız hastaneye kaldırıldı ve orada maalesef tüm müdahalelere rağmen rahmetine kavuştu" dedi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Yaşanan durumun ardından bir belediye panosunun düşmesi ile ilgili adli yaptırım olup olmayacağı sorusunu da cevaplayan Vali Vasip Şahin "Arkadaşlarımız orada bakıyorlar. Teknik incelemelerini yapıyorlar. Acaba panoda mı bir teknik eksiklik var, yani bağlantılarında falan. Yoksa tabii nedenlerle mi? Onu arkadaşlarımız, savcılarımızın talimatları altında incelemeye devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

Genç yaşta hayatını kaybeden kızın ailesi ve sevenleri ise büyük bir yasa boğuldu. 22 yaşındaki A.Y ise cenaze işlemlerinin ardından gözyaşları ile toprağa verildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER