ANASAYFA Ankara Yağışlar içme suyu oranlarını arttırdı! İşte Ankara'daki son durum

Yağışlar içme suyu oranlarını arttırdı! İşte Ankara'daki son durum

Mevsim sıcaklıklarının normalden çok daha yüksek seviyelerde olması ve kış aylarının yağışsız geçmesi sonrası içme sularında gelinen son durum merak konusu olmuştu. Vatandaşların içini bir nebze olsun rahatlatacak bir bilgi kamuoyu ile paylaşıldı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Yağışlar içme suyu oranlarını arttırdı! İşte Ankara'daki son durum

Söz konusu bilgide Ekim 2023 yılından itibaren yağan yağmurlar baz alınarak hazırlandı. Rapora göre Türkiye'nin barajlarının yarısından fazlasının dolu olduğu belirtildi.

ANKARA'DA BÜYÜK ARTIŞ

Hazırlanan raporda 6 aylık yağışlar sonrası barajların doluluk oranlarına yer verilirken barajların bir yıl öncesine oranla nasıl bir gelişim gösterdiği de belli olmuş oldu. Söz konusu raporda Ankara'nın 20 Mart 2023 günü baraj doluluk oranlarının yüzde 19,8 gibi kritik bir seviyede olduğu ifade edilirken bu rakamın tam bir yıl sonra yüzde 40,6 seviyelerine kadar yükseldiği görüldü.

REHAVETE KAPILMAMA KONUSUNDA UYARILAR GELİYOR

Bir yılda Yüzde 20,8 artışın yaşandığı Ankara'ya ek olarak İstanbul ve Bursa'da da benzer artışlar meydana gelirken İzmir'de su seviyesinde azalma meydanda geldi. İstanbul yüzde 33,8'den yüzde 76,8'e , Bursa yüzde 24,5'den yüzde 94,3'e yükseldi. İzmir ise yüzde 16'dan yüzde 13,5'e geriledi. İçme suyu barajı 116 olan Türkiye'de baraj doluluk oranı ise yüzde 56,6 olarak açıklandı.

Son günlerde yaşanan yağışların söz konusu rakamlara nasıl bir etkisi olacağı ise ilerleyen günlerde güncellenen veriler ışığında belli olacak. Uzmanlar ise kuraklık tehlikesine karşı rehavete kapılmamak gerektiğini aksine daha dikkatli olunması gerektiğini belirtiyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kabine Toplantısı ne zaman, seçim öncesi kabine kararları neler olacak?

Kabine Toplantısı ne zaman, seçim öncesi kabine kararları neler olacak?