ANASAYFA Ankara Yağışlar sonrasında Ankara'daki barajların doluluk oranları beli oldu

Yağışlar sonrasında Ankara'daki barajların doluluk oranları beli oldu

Sıcak bir kış mevsimini geride bırakan Ankara'da ilerleyen aylarda barajlarda nasıl bir tablonun ortaya çıkacağı merak konusu olmuştu. İlçede tarımla ilgilenen vatandaşlar arasında da en büyük öncelik bahar döneminde yağması beklenen yağmurlar olarak ifade edilmişti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Yağışlar sonrasında Ankara'daki barajların doluluk oranları beli oldu

Başkentte bahar yağmurları günlerdir etkisini sürdürüyor. Sıcak günlere tam alışmışken zorlu hava koşulları ile yeniden karşı karşıya kalan Ankara halkı ülke gündemine oturan anlar yaşadı.

Dakikalar içerisinde binlerce ton yağmurun yağdığı Ankara'da sokaklar ve merkezi yerler sular altında kalırken, canlarını ve mallarını kurtarmak için mücadele veren insanlar durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne serdi. 2 gündür yaşanan yoğun yağışların ardından bugün Ankara'da daha sakin bir hava hakim olurken akıllara gelen ilk sorulardan birisi bu yağışların barajlara nasıl bir yansıması olduğu şeklinde oldu.

ANKARA 2024 GÜNCEL BARAJ DOLULUK ORANI 

İlerleyen aylarda kuraklık tehlikesi yaşamamak adına şehrin yeterli su kaynağı olduğundan emin olmak isteyen Ankaralılar ASKİ Genel Müdürlüğü'nden konu ile ilgili bilgi alıyor. Bu kapsamda ABB'ye bağlı olan ASKİ, resmi internet sitesi üzerinden güncel olarak veri akışı sağlıyor.

Yağışlar sonrasında Ankara'daki barajlardaki toplam doluluk oranı 1 Mayıs 2024 itibariyle yüzde 48.07 olarak açıklandı. Bu oran aktif doluluk oranında ise yüzde 41.04 oldu Barajların yarısına yakınının dolu olması olumlu bir gelişme olarak göze çarparken, yetkililer su tasarrufunun elden bırakılmaması gerektiğini vurgulamaya devam ediyor.

Cengiz Ortataş - Haberankara.com özel haberidir. Alıntılanamaz, kopyalanamaz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gölbaşı Belediyesinden emlak vergisi ödeme tarihleri ile ilgili hatırlatma

Gölbaşı Belediyesinden emlak vergisi ödeme tarihleri ile ilgili hatırlatma