Yargıtay Ankara'da eşini eski eşi ile kıyaslayan kocayı kusurlu buldu

Ülkemizde yıl boyunca pek çok evli çift çeşitli nedenlerden dolayı boşanıyor. Boşanmak için mahkemeye giden çiftlerden bazılarının yaşadıkları problem hayret verici boyutta oluyor.

Yargıtay Ankara'da eşini eski eşi ile kıyaslayan kocayı kusurlu buldu

Akıllara durgunluk veren olayın adresi Ankara oldu. Bir adam eşinden ayrılmak için mahkemeye boşanma davası açtı. Adam boşanmasına gerekçe olarak eşinin kendisine ilgi göstermediği, vefat eden eşine ait mücevherler üzerinden kendisine haber vermeden yapılan
işlemler gibi nedenler öne sürdü.

KADIN KENDİSİNİN MAĞDUR OLDUĞUNU BELİRTTİ

Kendisinden maddi ve manevi tazminat talep edilen kadın ise açılan davaya karşı çıktı. Kadının karşı çıktığında söylediği söyler ise emsal niteliğinde oldu. Kadın savunmasında eşinin kendisini sürekli bir önceki eşi ile kıyasladığını, hakaretler ve evden kovulma gibi durumlara maruz kaldığını öne sürdü.

Kendisinden 100 bin TL tazminat istenen kadın ise söylediği sözlere ek olarak karşı tazminat talebinde bulundu. Her iki tarafın yaptığı savunmaların ardından mahkeme kocayı tam kusurlu bularak kadına 1500 TL nafaka ve 70 bin TL tazminat ödenmesine karar verdi.

YARGITAY KOCAYI SUÇLU BULDU

Dava açıp kendisi suçlu olarak karar verilen koca ise kararı temyize taşıdı. Yargıtay tarafından incelenen karar yerinde bulundu ve kocanın suçlu olduğu tescillendi.

Yaşanan bu dava ise şaşırtıcı bir şekilde noktalanan davalar arasında kendine yer buldu. Bu davanın sonucunun ilerleyen dönemlerde başka davalara da örnek teşkil edebilme ihtimali olmuş oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER