Yeğeninin düğününde kalp krizi geçirdi! 40 dakikalık kalp masajıyla hayata döndü

Ankara'dan Çankırı'ya yeğeninin düğününde giden ve burada kalp krizini geçiren yaşlı adam, tam 40 dakikalık masaj ardından yeniden hayata döndürüldü.

Yeğeninin düğününde kalp krizi geçirdi! 40 dakikalık kalp masajıyla hayata döndü

Ankara'dan Çankırı'ya yeğeninin düğününe giden 60 yaşındaki Metin Bektaş, burada kalp krizi geçirdi. Doktor ve hemşirelerin 40 dakikalık müdahalesi sonucu, Bektaş yeniden hayata döndü.

Çankaya ilçesinden yaşayan Bektaş, Çankırı'ya yeğeninin düğününe katılmak için gitti. Düğünde yüzükleri takarken rahatsızlanan Bektaş, bir anda yere yığıldı. Düğüne katılan hemşire ve birkaç doktor, Bektaş’ın kalp krizi geçirdiğini fark ederek hemen kalp masajına başladı. Vatandaşların ihbarı üzerine düğün yerine gelen ambulansa alınan Bektaş’ın kalp masajına hastaneye gidene kadar devam edildi. Hastanede acil servise alınan ve 40 dakika boyunca aralıksız kalp masajı yapılan Bektaş, hayata geri döndü.

Yeğeninin düğününde kalp krizi geçirdi! 40 dakikalık kalp masajıyla hayata döndü

‘’ÇOK ŞANSLIYDIM''

Yaşadığı olay ardından konuşan Metin Bektaş, düğünde bulunan hemşire ve doktorlar sayesinde hayata döndüğünü belirterek, düğünde onların davetli olması nedeniyle şanslı olduğunu söyledi.

Düğünde kendisine ilk müdahalenin yapıldığını ifade eden Bektaş, ardından Çankırı Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini ve yapılan müdahaleler ile hayatta kaldığını aktardı.

Yeğeninin düğününde kalp krizi geçirdi! 40 dakikalık kalp masajıyla hayata döndü - Resim : 2

Kalbindeki ritim düşüklüğü nedeniyle kalp pili sayesinde hayatta kaldığını da dile getiren Metin Bektaş, sürekli kan verdiğini çünkü kan sulandırıcı hap içtiğini ve her iki ayda bir EKG ve diğer tetkikler ile kontrol edildiğini de sözlerine ekledi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER