ANASAYFA Ankara YKS tercihi yapacaklar buraya! Ankara'daki en iyi vakıf ve devlet üniversiteleri belli oldu!

YKS tercihi yapacaklar buraya! Ankara'daki en iyi vakıf ve devlet üniversiteleri belli oldu!

YKS 2023 sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasıyla Ankara'daki üniversiteleri ve Ankara'daki en iyi üniversitelerin dünya sıralaması belli oldu.
yazar
Haber Merkezi
YKS tercihi yapacaklar buraya! Ankara'daki en iyi vakıf ve devlet üniversiteleri belli oldu!

YKS 2023 sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasıyla milyonlarca üniversite adayı hayellerindeki üniversiteler için araştırma yapıyor. İnternet üzerinden puanının tutup tutmadığı üniversitelere dair araştırmalarda bulunan adaylar Başkent Ankara için de araştırmalarını sürdürüyor. Dünya ve Türkiye çapında parmakla gösterilen üniversitelerin bulunduğu kentte okumak da adayların seçeneği arasında.

Hal böyle olunca Haber Ankara olarak bizde sizler için Ankara'daki üniversiteleri ve Ankara'daki en iyi devlet vakıf üniversitelerinin dünya sıralamasını araştırdık.

Ankaralılar bu adreste bir araya geliyor! TIKLA SENDE INSTAGRAM TAKİP ET

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

İlk sırada dünyada ve Türkiye'de parmakla gösterilen üniversiteler arasında yer alan çok sayıda önemli değerleri dünyaya kazandırmış Orta Dogu Teknik Üniversitesi yer alıyor.
Ankara sıralaması 1, Dünya sıralaması 532 olan ODTÜ'den mezun olmak dünyada ve Türkiye'de büyük ayrıcalık olarak nitelendiriliyor.

odtu.jpg

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Hacettepe Üniversitesi Dünyada en çok bilinen üniversitelerimizden birisi özellikle Tıp Fakültesinde sayısız başarılara imza atmış dünyaca ünlü doktorları ve akademisyenleri bünyesinde barındırmış bir üniversitedir.

Ankara sıralaması 2, Dünya sıralaması 543 olan Hacettepe'de Tıp Fakültesinden ziyade her bölüm için tercih edilebilir üniversitelerin başında geliyor.

whatsapp-image-2023-07-20-at-10-08-45.jpegANKARA ÜNİVERSİTESİ

Ankara Üniversitesi'ni de yine aynı şekilde Dünyada, Türkiye'de Ankara'da bilmeyen yok. Sayısız başarılara imza atarak adından söz ettiren Ankara Üniversitesi'nde okumak ayrıcalık.
Ankara sıralaması 3, Dünya sıralaması 652 olan Ankara Üniversitesi ise Tıp Fakültesi ve İLEF bölümünde en çok tercih edilen üniversiteler arasında.

whatsapp-image-2023-07-20-at-10-06-00.jpeg

GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Yine aynı şekilde Gazi Üniversitesi'ni de Dünyada bilmeyen yok. 1926 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan üniversite de Tıp Fakültesiyle ön plana çıkıyor.
Hemen hemen Cumhuriyetimizle yaşıt olan Gazi Üniversitesi'nin Ankara sıralaması 4, Dünya sıralaması ise 669 olarak yer alıyor.

gazi.jpg

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ

En iyi vakıf üniversitelerin en başında yer alan Bilkent Üniversitesi de Dünya nezdinde önemli ses getirmiş üniversitelerden bir tanesi Türk doktor ve akademisyen İhsan Doğramacı tarafından kurulan bu üniversite de adayların Ankara tercihinde ilk sıralarda yer alıyor.
Ankara'nın en iyi vakıf üniversitesi olan Bilkent Üniversitesi'nin Ankara sıralaması 5, Dünya sıralaması ise 840 olarak belirlendi.

bilkent.jpg

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ

Yine vakıf üniversiteleri dediğimizde parmakla gösterilen üniversitelerden bir tanesi de TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ekonomi ve teknoloji alanıyla ön plana çıkan üniversitenin Ankara sıralaması 6, Dünya sıralaması da 1669 olarak biliniyor.

tobbl.jpgBAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Başkent Üniversitesi de adı gibi Başkentin en iyi vakıf üniversiteleri arasında yer alıyor. Türk cerrah, akademisyen Mehmet Haberal tarafından kurulan üniversite de Ankara'nın tercih edilen en gözde üniversiteleri arasında.
Başkent Üniversitesi'nin de Ankara sıralaması 7, Dünya sıralaması 1743.

baskent-univ.jpg

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ

Çankaya Üniversitesi aynı şekilde kadrosunda bulundurduğu akademisyenlerle her geçen gün adından söz ettiren üniversiteler arasında.
Ankara'da tercih edilen üniversiteler arasında yer alan üniversitenin Ankara sıralaması 8 Dünya sıralaması 1780

cankaya-www.jpg

ATILIM ÜNİVERSİTESİ

En iyi vakıf üniversiteleri arasında kendisine yer bulan Atılım Üniversitesi de adayların tercih listesinde bulunan üniversitelerden. Ankara'da vakıf üniversitesi okumak isteyen adayların listesinde yer alan üniversitenin de Ankara sıralaması 9 Dünya sıralaması 1787.

atilinm.jpg

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ

Son olarak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi de başarılı akademisyenleriyle adından söz ettiren devlet üniversiteleri arasında yerini alıyor. Adayların en çok tercih ettiği üniversitelerden olan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin de Ankara sıralaması 10, Dünya sıralaması 1975 oldu.

yildirim-beyazit.jpg

Güncel Ankara haberlerinden haberdar olmak için ve son gelişmeleri kaçırmamak için sizler de (Haberankara.com) adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası PPK faiz tahmini belli oldu! Ekonomistler konuştu agresif artışta piyasalar alev alacak

Merkez Bankası PPK faiz tahmini belli oldu! Ekonomistler konuştu agresif artışta piyasalar alev alacak