ANASAYFA Ankaragücü Ankaragücü 2024'teki ilk galibiyetini aldı

Ankaragücü 2024'teki ilk galibiyetini aldı

Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında MKE Ankaragücü evinde Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup etti.
Ankaragücü 2024'teki ilk galibiyetini aldı

MKE Ankaragücü ile Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Eryaman Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Başkent ekibi MKE Ankaragücü maçı 45+1. dakikada Mujakic, 64. dakikada Bajic ve 83. dakika Pendirnho'nun attığı gollerle 3-1 kazandı. Kasımpaşa'nın tek golünü 35. dakikada Aytaç Kara kaydetti.

İLK YARIDAKİ ÖNEMLİ ANLAR

Karşılaşmada ilk 20 dakika geride kalırken MKE Ankaragücü’nün ve Kasımpaşa’nın ciddi bir gol girişimi olmadı.

24. dakikada MKE Ankaragücü forması giyen Stelios Kitsou, Gomis’e yaptığı müdahalenin ardından sarı kart gördü.

29. dakikada Cephas ile MKE Ankaragücü yüzde yüzlük gol pozisyonundan yararlanamadı. Savunma arkasına atılan topta kaleciden topu kurtaran Cephas düzelip ayak içi kaleye vurdu kale ağzı önünde Taylan hayati bir müdahale ile takımı ipten aldı.

32. dakikada Kasımpaşa tehlikeli geldi. Sağ kanattan Neto’nun yaptığı orataya ceza sahası içerisinde Fall iyi yükseldi fakat top üstten auta gitti.

35. dakikada Kasımpaşa golü buldu. Sağdan gelişen atakta Hajradinovic ceza yayının üzerindeki Aytaç'a çevirdi. Sağ ayak içi ile sert ve düzgün vuran Aytaç soldan ağlarla bulundu. 

MKE Ankaragücü dakikalar 44'ü gösterirken Cephas ile golle burun buruna geldi.  Sol kanttan Cephas'ın seken topta gelişine vuruşunu kaleci mükkemmel çıkardı.

45. dakikada MKE Ankaragücü, Nihad Mujakic ile skoru dengeye getiren golü buldu. Sol kanttan Pedrinho ile kullanılan köşe vuruşunda topa iyi yükselen Mujakic kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi.

İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmadı ve takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

59. dakika MKE Ankaragücü, Olimpiu Morutan ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Sol kanattan Hanoseuk'in yaptığı ortada Bajic arka direğe aşırdı Olimpiu Morutan kale ağzında bomboş pozisyonda topu farklı bir şekilde üstten auta gönderdi.

64. dakikada MKE Ankaragücü,  Riad Bajic ile 2-1 öne geçti. Sol kanttan gelişen hızlı atakta Cephas ceza sahası son çizgisine indi ve içeri çevirdi kale ağzında boş kalan Bajic topu boş ağlara gönderdi.

74. dakikada MKE Ankaragücü gole bir kez daha gole yaklaştı. Sağ kanttan gelişen atakta Cephas ortaladı penaltı noktası üzerinde Pedrinho topa vuramadı ve kalecide kaldı.

80. dakikada Kasımpaşa çok yaklaştı. Sağ kanattan kulanılan serbest vuruşta Ben Ouanes boşta kalan topa vurdu. Direkten dönen topu Da Costa tamamlamak istedi. Top üstten dışarı gitti.

83. dakikada orta alanda Taylan'dan topu kapan Pedrinho tek başına tüm yarı sahayı geçti ve kaleci Gianniotis ile karşı karşıya kaldı. Sol ayak içi ile uzak köşeye vuran topu ağlarla buluşturdu.

90+2. dakikada Kasımpaşa'nın golü VAR'a takıldı.  Kasımpaşa fark 1'e indiren golü Da Costa'nın ayağından buldu.  Selim Dili'nin yaptığı ortada ceza sahasında oluşan karambol sonucunda Costa topu ağlara gönderdi. Fakat VAR'a çağırılan Ömer Faruk Turtay pozisyonu inceledi ve elle müdahale gerekçesi ile golü iptal etti.

MKE ANKARAGÜCÜ 6 MAÇ SONRA LİGDE 5 MAÇ SONRA EVİNDE KAZANDI

MKE Ankaragücü 6 maç aranın ardından ligde galip geldi. Başkent ekibi son olarak 13. haftada Gaziantep FK deplasmanında 2-1 mağlup etti. Sarı - lacivertliler 5 maç aranın ardından ise kendi evinde galibiyet hasretine son verdi. Başkent temsilcisi son olarak 29 Ekim 2023'te evinde evinde Samsunspor'u mağlup etmişti. Ankara ekibi hanesine 3 puanı evinde tam 2.5 ay sonra yazdırdı.

Tahsin KEMER - Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Limon sosu nedir, neden yasaklandı, sağlığa zararlı mı?

Limon sosu nedir, neden yasaklandı, sağlığa zararlı mı?