ANASAYFA Ankaragücü Ankaragücü hareketli bir transfer dönemi geçirdi! 6 oyuncu geldi, 7 oyuncu gitti

Ankaragücü hareketli bir transfer dönemi geçirdi! 6 oyuncu geldi, 7 oyuncu gitti

Türkiye'de ara transfer dönemi sona erirken MKE Ankaragücü 6 oyuncuyu kadrosuna katarken 7 oyuncu ile de yollarını ayırdı.
Ankaragücü hareketli bir transfer dönemi geçirdi! 6 oyuncu geldi, 7 oyuncu gitti

Futbolseverlerin ve taraftarların en sevdiği dönem olan ara transfer sona erdi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü ise transfer de hareketli saatler geçirdi. Ankara ekibi sancılı girdiği ara transfer dönemini son anlarda yaptığı transfer ile kapattı.

İLK HAFTA MUSTAFA AMİNİ DOSYASI'NDAN DOLAYI SESSİZ GEÇTİ

Ankara ekibi 11 Ocak ile 9 Şubat tarihleri arasındaki transfer döneminin ilk haftasını transfer yapamadan geçirdi. Pandemi döneminde transfer edilen ve 10 gün sonra sözleşmesi fesh edilen Mustafa Amini dosyasından dolayı MKE Ankaragücü, FIFA tarafından geçiçi transfer cezası aldı. Sarı - lacivertli yönetim FIFA'daki Mustafa Amini dosyasını 800 bin euro civarında bir ödeme yaparak kapattı. 

Yasağın kalkması ile Emre Belözoğlu'nun belirlediği isimlerle görüşmelere başlandı. Transferin başında olan Başkan İsmail Mert Fırat, Futbol Şube Sorumlusu Yusuf Buğra Tanık ve Sportif Direktör Yılmaz yoğun mesai harcadı ve öncelikli bölgelerle ilgili kulüpler ve futbolcularla görüşmelere başladı.

İLK TRANSFER İTALYA'DAN 

Transfer tahtasını açan MKE Ankaragücü ilk transferini İtalya'dan yaptı. Ankara ekibi İtalya'nın Hellas Verona takımından 10 numara ve kanat bölgelerinde forma giyebilen 32 yaşındaki Riccardo Saponara ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

KALE ERTAÇ İLE GÜÇLENDİ

Sarı - lacievertlilerin ikinci transferi ise kaleye oldu. Adana Demirspor'dan 34 yaşındaki Ertaç Özbir takıma katıldı ve 1.5 yıllık sözleşme imzalandı.

GENÇ FUTBOLCULAR KİRALANDI

Teknik direktör Emre Belözoğlu'nun kanat bölgesine bir takviye daha istemesi üzerine MKE Ankaragücü Anderlecht'in 24 yaşındaki Fransız sol kanat oyuncusu Alexis Flips'i sezon sonuna kadar satın alma opsiyonu olmadan kiraladı.

Ankaragücü'nün en yoğun şekilde arayışlarını sürdürdüğü bölge olan sol bek içinse Galatasaray'ın kapısını çalındı. Başkent ekibi Galatasaray'ın 21 yaşındaki sol beki Kazım Karataş'ı satın alma opsiyonu olmadan sezon sonuna kadar kiraladı.

ANKARAGÜCÜ'NDEN GAZİANTEP'E TRANSFER ÇALIMI

Kanatlarını daha fazla güçlendirmek isteyen Ankaragücü kadrosuna 28 yaşındaki Chiristian Bassogog'u kattı. Başken ekibi Gaziantep FK'nin de istediği Bassogog ile1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

TRANSFERİN SON ANLARINDA SOL BEK ALTERNATİFİ ABDURRAHİM OLDU

MKE Ankaragücü, ara transfer döneminin bitimine kısa bir süre kala Adana Demirspor'un 26 yaşındaki sol beki Abdurrahim Dursun'u kadrosuna kattı.

ANKARAGÜCÜ 7 İSİMLE VEDALAŞTI

Birçok ismi kadrosuna katan MKE Ankaragücü 7 isimlede vedalaştı. Ankara ekibi Enock Kwateng, Rafal Gikiewicz, Berkay Ateşyakan ile yollarını ayırırken Alperen Kuyubaşı, Djokanovic, Mervan Yiğit ve Doğukan Kaya'yı kiraladı.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜGVA Ankara Keçiören İlçe Temsilcisi Mustafa Akarsu oldu!

TÜGVA Ankara Keçiören İlçe Temsilcisi Mustafa Akarsu oldu!