Ankaragücü Hatayspor deplasmanında 90'da yıkıldı

MKE Ankaragücü sezonun 36. haftasında çok önemli bir maça çıktı. Düşme hattından uzaklaşmak isteyen Başkent ekibi son dakikalarda yediği gol ile mücadeleden 2-1 mağlup ayrıldı.

Ankaragücü Hatayspor deplasmanında 90'da yıkıldı

Trendyol Süper Lig'in 36. haftasında maç sonuçlarının birbirini etkileyecek olmasından dolayı tüm maçları aynı anda başlatma kararı uygulandı. Ankaragücü'de Hatayspor ile Mersin'de karşı karşıya geldi.

Düşme hattını yakından ilgilendiren maçta her iki takımda temkinli bir oyun ortaya koydu. Mücadelenin kaderini etkileyen goller ise son 20 dakikalık bir zaman diliminde geldi. Mücadelede ilk gol Atakaş Hatayspor'dan geldi.

GOLLER SONRADAN GELDİ

Akdeniz temsilcisi 71. dakikada Görkem Sağlam'ın ayağından bulduğu gol ile maçta öne geçen taraf oldu. Yediği golün şokunu üstünden atan ve oyundan kopmayan Başkent ekibi maçın sonlarına doğru beraberliği yakaladı.

Ankaragücü'nün İtalyan futbolcusu Macheda 85. dakikada attığı gol ile maça eşitliği getirdi. Maçın bu şekilde biteceği düşünülürken Hatayspor'da Dadashov sahneye çıktı. Atakaş Hatayspor'un Azerbaycanlı futbolcusu attığı gol ile maçın skorunu tayin etti. Atakaş Hatayspor MKE Ankaragücü'nü 2-1 yendi.

BAŞKENT EKİBİNDE BÜYÜK ÜZÜNTÜ

Bu sonucun ardından Hatayspor'da büyük bir sevinç yaşandı. Hatay temsilcisi 37 puanla 18. sırada kaldı fakat puanların birbirine çok yakın olmasından dolayı düşme potasından çıkma umudunu sürdürdü. Son haftalarda peş peşe puan kayıpları yaşayan MKE Ankaragücü ise 39 puanla 15. sırada yer aldı.

SONRAKİ HABER