Beyaz Grup’ta yer alan 2 Başkent ekibi, Ligin 32.Haftasındaki kritik maçta birbirlerine rakip olacaklar.
Bu sezona sıkıntılı bir başlangıç yapan, ancak haftalar ilerledikçe topladığı puanlarla play – off hattıyla arasını iyice kapatan Ankaragücü, Çarşamba günü zorlu bir maça çıkacak.
Ankaragücü, gruptaki diğer Başkent ekibi, Sincan Belediyesi Ankaraspor takımını konuk edecek.
Ankaragücü bu sezon oynadığı 29 maçta 47 puanı hanesine yazdırdı.
SİNCAN BELEDİYESİ ANKARASPOR DA PLAY – OFF HATTINDA
Bu önemli maç öncesi, 2 Başkent ekibinin de play – off şansı devam ediyor.
Ankaragücü, bu sezon Sincan Belediyesi ile birleşen ve Sincan Belediyesi Ankaraspor adıyla lige devam eden rakibiyle tarihte bu güne kadar 12 tanesi Süper Lig, 1 tanesi 2.Lig ve 1 tanesi de Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere toplam 14 maç oynadı.
Oynanan 14 maçın 7 tanesini Ankaragücü kazanırken, 5 maçı Sincan Belediyesi Ankaraspor takımı kazandı. 2 maç ise berabere sonuçlandı. Atılan gollerde 20 – 18 Ankaragücü üstünlüğü göze çarpıyor.
RECEP KARATEPE PLAY – OFF İSTİYOR
Ankaragücü teknik direktörü Recep Karatepe’nin en büyük hedefi takımı play – offlara taşıyabilmek. Bu amaç doğrultusunda yoğun tempoda çalışan Ankaragücü, maç hazırlıkları kapsamında bayramda da durmadı. Çalışmalarını sürdüren sarı – lacivertliler de hedef mutlak galibiyet.
İki Başkent ekibi Çarşamba günü karşı karşıya gelecekler. Eryaman Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma saat 18.00’de başlayacak.
BAŞKAN İLHAMİ ALPARSLAN’DAN MAÇA DAVET!
Öte yandan Ankaragücü Başkanı İlhami Alparslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile taraftarlardan destek istedi.
İlhami Alparslan’ın paylaşımı şu şekilde:
“Büyük MKE Ankaragücü taraftarı,
Play-off yolunda kader haftalarına giriyoruz…
İç sahada oynayacağımız dört maç, yalnızca birer karşılaşma değil; alın terimizin, inancımızın ve bu büyük sevdanın sınavı olacak. Biz sahada İmalat-ı Harbiye ruhuyla savaşacağız.
Ama biliyoruz ki bu mücadele, tribünlerde sizin yüreğinizle tamamlanır. Siz varsınız diye bu arma dimdik, siz haykırdıkça bu takım ayakta!
Eryaman’ı sarı-lacivertin coşkusuyla dolduralım. Her koltukta bir yürek, her tezahüratta bir inanç olsun.
Çünkü bu arma bize atalarımızdan emanet…
Ve biz o emanete sonuna kadar hep birlikte sahip çıkacağız.
Gelin, omuz omuza verelim…
Gelin, Ankara’yı ayağa kaldıralım…
Çünkü biz birlikte güçlüyüz, birlikte Ankaragücü’yüz!
Bu arma bize emanet!”