ANASAYFA Ankaragücü Ankaragücü'nden TFF'ye Beşiktaş tepkisi "Zavallı bir helalleşme çabası"

Ankaragücü'nden TFF'ye Beşiktaş tepkisi "Zavallı bir helalleşme çabası"

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da oynanan Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçında Ankaragücü Beşiktaş'a 1-0 mağlup olmuş ve kupada yolculuğu sona ermişti. Maç sonrasında TFF'nin PFDK kararlarında küfürlü tezahüratlara yer vermemesi Başkent ekibinde büyük bir tepkiye sebep oldu.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Ankaragücü'nden TFF'ye Beşiktaş tepkisi "Zavallı bir helalleşme çabası"

Türkiye Kupasında yarı final aşamasına kadar gelen MKE Ankaragücü, bu turda Beşiktaş ile eşleşmişti. İlk maçta evinde 0-0 berabere kalan Başkent ekibi rövanşta ise atılan tek gole engel olamayarak turnuvadaki yolculuğunu sonlandırmak zorunda kalmıştı.

MAÇIN ÖNÜNE GEÇEN ANLAR

Finale çıkan takımı belirleyecek olması nedeniyle kritik öneme sahip olan maçta bir çok defa istenmeyen anlar yaşanmıştı. Beşiktaş taraftarının maç boyu küfürlü tezahüratına maruz kalan MKE Ankaragücü Teknik Direktörü ve oyuncuları bu duruma anlam veremediklerini ifade etmişti. Teknik Direktör Belözoğlu maç sonu basın toplantısında kendisine edilen küfürlere dair “Herkesin annesi var. Beşiktaş taraftarları evlerine gittiğinde annelerinin ellerini öpebilirler. Canları sağ olsun demeyeceğim ama benim yerime annelerinin ellerini öpebilirler” ifadelerini kullanmıştı.

Yaşanan olayların ardından TFF maçın PFDK sevklerini açıkladı. Kararlarda Beşiktaş taraftarlarının küfürlü tezahüratlarına dair karar yer almaması Ankaragücü'nde şaşkınlık oluşturdu. Konu ile ilgili başkent ekibi yaptığı yazılı açıklamada “Kulübümüze, camiamıza, teknik direktörümüz Emre Belözoğlu’na ve takım kaptanlarımızdan Atakan Çankaya’ya 90 dakika küfür eden rakip takım taraftarlarının FDT’nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahürattan sevk edilmemesini zavallı bir HELALLEŞME çabası olarak yorumluyoruz” denildi.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ'YE ÇAĞRI

Küfürlerin ülke gündemine girdiğini ve maç sonucu teknik direktörlerinin ve oyuncularının bu konuya değinmek zorunda kaldığını hatırlatan Başkent ekibi “Mehmet Büyükekşi’nin, küfürler eşliğinde saha içi ve saha kenarında görevini yapmaya devam etmek zorunda olan kişilere karşı da TFF başkanı olarak sorumluluğu olduğunu hatırlatırız” dedi.

MKE Ankaragücü'nün bu tepkisinin ardından nasıl bir karşı cevap geleceği merak edilmeye başlandı. Taraftarların ettiği küfürlü tezahüratlar konusunda TFF kurallarında yapılması gerekenler açıkça belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
1. Lig'de son hafta maçları 11 Mayıs'ta oynanacak

1. Lig'de son hafta maçları 11 Mayıs'ta oynanacak