ANASAYFA Ankaragücü MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat'tan Galatasaray maçı öncesi çarpıcı zemin açıklaması!

MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat'tan Galatasaray maçı öncesi çarpıcı zemin açıklaması!

MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat son günlerde futbol kamuoyunun en çok konuştuğu konulardan olan Eryaman Stadyumunun zemini öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Fırat stadyum zemininin daha iyiye gittiğini ifade etti.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat'tan Galatasaray maçı öncesi çarpıcı zemin açıklaması!

Son günlerde Türk futbolunun üzerinde en çok konuştuğu konu stadyum zeminlerinin kötü durumda olduğu olmuş, özellikle MKE Ankaragücü'nün de maçlarına ev sahipliği yapan Eryaman Stadyumu en çok eleştiri alan yerlerin başında gelmişti.

Trendyol Süper Lig'in zirvesinde yer alan Galatasaray'da Pazar günü oynayacakları MKE Ankaragücü maçı öncesi Eryaman Stadyumunun zemininin kötü olduğunu ifade ederek maçın başka bir yerde oynanmasını talep eden açıklamalarda bulunmuştu. Yaşanılan tartışmalara son noktayı MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat koydu. Fırat yayınladığı açıklamada stadyum zemininin bakıma alındığını ve durumun gayet iyiye gittiğini ifade etti.

“ZEMİN KONUSU HEP POLEMİK OLUYOR”

Başkan İsmail Mert Fırat açıklamasında Stadyum zeminine gelen eleştiriler ile ilgili olarak “Gündemdeki önemli konulardan biri de Eryaman Stadyumu’nun zemini. Eryaman Stadyumu’nda 2023-2024 sezonunda lig ve kupada Ankaragücü ve Gençlerbirliği toplam 29 karşılaşma oynadı. Fakat zemin konusu bazı rakiplerle oynanacak karşılaşmalardan önce hep polemik oluyor. Bu konuda kararı verecek kurum TFF’dir. 2-6 Şubat tarihleri arasında stadyumda oynanan 3 karşılaşma sonrası 7 Şubat tarihinde TFF burada denetim yaptı ve 8 Şubat tarihinde Gençlerbirliği-Trabzonspor karşılaşması için oynanabilir onayı verdi” şeklinde konuştu.

“SAHANIN DURUMUNUN ÇOK DAHA İYİ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM”

Stadyumun ve zeminin bakımının hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Başkan Fırat “Stadyum o maçın bitimi ile birlikte 10 günlük bir bakıma alındı. Teknolojinin verdiği tüm imkanlar maksimum seviyede kullanılarak stadyuma bakım yapılıyor. Ankara’da iklim şartları da mevsim normallerinin çok üzerinde gidiyor. Sahanın durumunu bugün itibari ile, 7 Şubat tarihinde raporlanan sahadan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Futbolcu sağlığı tabi ki tüm kulüplerimizin önceliğidir; ama burada akla gelen ilk soru 6 gün içerisinde 4 karşılaşmada oynayan oyuncuların sağlığının, pazar günü karşılaşmaya çıkacak oyunculardan daha mı değersiz olduğudur.” Aslında TFF’nin vereceği karar bize bu sorunun da cevabını vermiş olacak diyerek asıl önemli konunun futbolcu sağlığı olması gerektiğini belirtti.

“TÜRK FUTBOLUNUN EN BÜYÜK SORUNU GÜVEN SORUNUDUR”

MKE Ankaragücü Başkanı İsmail Mert Fırat sözlerini “Türk futbolunun en büyük sorunu, futbol kulüplerinin futbolun kurumlarına olan güven sorunudur. Kuralların herkes için eşit uygulandığı, hiçbir kulübe ayrıcalığın yapılmadığı bir Süper Lig istisnasız her kulübümüzün isteğidir. Umarım verilecek karar adaletli olur ve spor kamuoyunda bir kez daha ciddi bir güven kaybı yaratmaz” diyerek noktaladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ruh sağlığı alanında çalışan uzmanların sosyal medya paylaşımları, damgalamaya yol açabilir

Ruh sağlığı alanında çalışan uzmanların sosyal medya paylaşımları, damgalamaya yol açabilir