ANASAYFA Ankaragücü MKE Ankaragücü, depremde yardıma koşan kuruluşları yıl dönümünde unutmadı!

MKE Ankaragücü, depremde yardıma koşan kuruluşları yıl dönümünde unutmadı!

MKE Ankaragücü ile Anagold 24 Erzincanspor’la bugün gerçekleştirilen maçta arama kurtarma çalışmaları yapan kamu kurum ve kuruluşları unutulmayarak minnetler iletildi.
yazar
Sinem GÜVEN
MKE Ankaragücü, depremde yardıma koşan kuruluşları yıl dönümünde unutmadı!

Bugün MKE Ankaragücü Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Anagold 24 Erzincanspor’la oynadığı maçın seremonisine geçtiğimiz sene 6 Şubat'ta meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ilk yıl dönümünde, arama kurtarma çalışmaları yapan kamu kurum ve kuruluşlarını unutmadı.

Sarı-lacivertli futbolcular, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Polis Arama Kurtarma (PAK), Polis, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Birimi (UMKE), 112, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), AKUT, Kızılay ve İtfaiye’nin montlarıyla çıktı. Bununla birlikte MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da sahaya JAK personelinin montunu giyerek geldi.

Gerçekleştirilen maçta İki takımın futbolcuları sahaya "04:17 6 Şubat 2023, Unutmayacağız, Unutturmayacağız" pankartıyla çıktı ve depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

‘ONLARI BİR KEZ DAHA HATIRLAYIP, TEŞEKKÜR ETMEK İSTEDİK’

Konu ile ilgili açıklamada bulunan MKE Ankaragücü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, “Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın. Büyük felaketler aynı zamanda milletlerin birliğini, beraberliğini gösterdiği dönemler oluyor. 6 Şubat depreminde devlet kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız günlerce arama kurtarma çalışmalarında yer aldılar. Seremonide onları bir kez daha hatırlayıp, teşekkür etmek istedik.” ifadelerini kullandı.

'FAYDA SAĞLAYABİLECEK HER TÜRLÜ ETKİNLİĞİN İÇİNDE OLACAĞIZ!'

Son olarak “Aslında seremonide temsil edilen kurumlardan çok daha fazlası deprem bölgesinde sahada faaliyette bulundu. Hepsini orada temsil ettirme şansımız olmadığı için onlara da sizin vesileniz ile ayrı ayrı minnettar olduğumuzu belirtelim. MKE Ankaragücü Kulübü olarak; asrın felaketinin yaşandığı dönemde, futbolun farkındalık gücünü, bölgeye yapılan yardımların arttırılması ve koordinasyonu açısından kullanmıştık. Bugün de ‘Yarın için bugün!’ diyerek doğru hazırlık ve dayanışma ile tekrar yaşanabilecek bir yıkıma karşı koyulabilmesi açısından fayda sağlayabilecek her türlüğü etkinliğin içinde olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.” diyerek depremin yıl sönümünde minnet duygularını iletti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AÖL kayıt yenileme 2024 ne zaman, nasıl yapılır, ücreti ne kadar, son gün ne zaman?

AÖL kayıt yenileme 2024 ne zaman, nasıl yapılır, ücreti ne kadar, son gün ne zaman?