MKE Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca : Müdahale etmem gerekirdi

Ankaragücü camiasının kendisine halen büyük sevgi ve saygı beslediği Faruk Koca hakem Halil Umut Meler ile yaşadığı olay sonrasında görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Takımın küme düşmesinin ardından bir açıklama yapan Eski Başkan Koca takımın yaşadığı durum hakkında konuştu.

MKE Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca'dan pişmanlık sözleri

MKE Ankaragücü'nün Rizespor ile oynadığı maçta, hakem kararlarına sert tepki gösteren dönemin başkanı Faruk Koca sahaya inmiş ve maçın hakemi Halil Umut Meler ile arasında sahada istenmeyen olaylar yaşanmıştı. Bu olaydan sonra yaklaşık 3 hafta tutuklu kalan Faruk Koca daha sonra tahliye edilmiş ve ömür boyu men cezasına çarptırılmıştı.

"BENİM EN BÜYÜK HATAM..."

Bu olaylardan sonra inzivaya çekilen ve çok az demeçler veren Faruk Koca MKE Ankaragücü'nün ligden düşme sürecinde müdahale etmediği için pişman olduğunu ifade etti. Eski Başkan Koca "Benim en büyük hatam ise hiç müdahale etmememdi. Ara transfere itiraz ettim. Hocanın Kayserispor maçından sonraki istifasının doğru olmadığını söyledim ama Samsunspor maçından sonra hoca değişikliğinin mecburi olduğunu dile getirdim" dedi.

Eski Başkan Faruk Koca takımın son haftalarda oynadığı Pendikspor maçı öncesi maddi olarak destekte bulunduğunu söyledi. Faruk Koca "Pendikspor maçından önce arkadaşımdan 2 milyon dolar şahsi borç alarak, futbolcuların maaşlarını ödedim" dedi.

DESTEĞE DEVAM SÖZLERİ

MKE Ankaragücü Eski Başkanı Faruk Koca seçilecek yönetime de aynı şekilde destek vereceğini söyledi. Mevcut yönetimin iyi niyetlerine rağmen takımın düşmesinden dolayı üzüntülü olduğunu söyleyen Koca " İsmail Mert Fırat, hizmet etmeyi seven, elinden geleni yapan bir arkadaş. En büyük acıyı da şu anda o çekiyor. Onların yönettiği kulüp düştü. Aday olurlarsa maddi manevi elimden ne geliyorsa yaparım" dedi.

Faruk Koca'nın açıklamaları kısa sürede Başkent ekibinin camiasında gündem oldu. Takımın destekçileri alt lig döneminin uzamadan tek senede bitmesini ve yeniden süper ligi istediklerini vurguluyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER