ANASAYFA Ankaragücü MKE Ankaragücü kupada 3 golle turladı

MKE Ankaragücü kupada 3 golle turladı

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında MKE Ankaragücü konuk ettiği Çaykur Rizespor 3-1 mağlup etti ve kupada bir üst tura yükseldi.
MKE Ankaragücü kupada 3 golle turladı

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor, Eryaman Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. 

MKE Ankaragücü rakibini 3-1 mağlup ederek kupada son 16 turuna yükseldi.

MKE Ankaragücü'nün gollerini 58. dakikada Ali Kaan Güneren, 90+7. dakikada Tolga Ciğerci penaltıdan ve 90+11. dakikada Morutan penaltıdan kaydetti. Kupaya veda eden Çaykur Rizespor'un tek golü 84. dakikada Mithat Pala'nın ayağından geldi.

KARŞILAŞMADAKİ ÖNEMLİ ANLAR
9. dakikada Efkan'ın pasında savunma arkasına sarkan Renaldo Cephas kaleci ile karşı karşıya kaldı. Topu tutan Cephas bir kez daha düzeltmek istedi fakat ayağında aştı ve kalecide kaldı.

29. dakikada Ankaragücü Cephas ile etkili geldi. Sol kanattan ceza sahası son çizgisine inen 24 yaşındaki Jamaikalı oyuncu sol ayağı ile çok sert vurdu top yan filelerde kaldı.

Çaykur Rizespor etkili oldu ama kaleci Bahadır gole izin vermedi. Savunma arkasına atılan pasta Altin Zeqiri kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleci Bahadır tehlikeyi sezerek çıktı ve topu kafası ile uzaklaştırdı.

44. dakikada hızlı gelişen MKE Ankaragücü atağında sağ kanatta Efkan sağ kanattaki Morutan'a oynadı. Morutan yay üzerindeki Mcheda'yı gördü kaelyi gören santrafor sol ayağı ile vurdu kaleci Tarık sağına yatarak topu çeldi.

İkinci yarıda ilk tejlikeli girişim MKE Ankaragücü'nden geldi. Sarı lacivertlilerde Cephas sol kanatta çizgiye indi ceza sahası sol çaprazında bulunan Efkan'ı gördü. Efan düzeltti ve vurdu top yan filelerde kalıd.

Kitsiou'nun pası ile ceza sahası sağ çaprazından savunma arkasına sarkan Macheda sağ ayağı ile direk dibine vurdu. Tarık topu ayakları ile kornere çedi

58. dakikada MKE Ankaragücü, Ali Kaan Güneren ile golü buldu ve 1-0 öne geçti. Sağ kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşu sonrasında Pedrinho kale önüne ortaladı. Mert Çetin'in gelişine yaptığı vuruşta savunma arkasına seken topu iyi takip eden Ali Kaan'ın, sağ ayağı vurdu ve top ağlarla buluştu.

Karşılaşmada 70. dakikada geride kalırken MKE Ankaragücü'nün golünün ardından iki takımın denemeleri olsa da gol olmadı ve son 20 dakikaya başkent ekibinin üstünlüğü ile gidildi.

72. dakikada MKE Ankaragücü organize geldi. Macheda'nın kaptırdğı topu şok pres ile kapan Ali Kann Güneren sol kanattaki Cephas ile oynadı, Jamaikalı oyuncu bindiren Efkan'ı gördü, o da bekletmeden içeri çevirdi savunma son anda ayak koydu.

77. dakikada Çaykur Rizespor ceza yayının üzerinde çift vuruş kazandı. Jonjo Shelvey'in arkadaşı ile paslaşrak yaptığı sert vuruşta top üstten auta gitti.

79. dakikada MKE Ankaragücü, Cephas ile bir kez daha etkili oldu. Sol kanttan gelişen atakta Cephas sol çaprazdan ceza alanına girdi ve sağ ayak içi vuruşunda top kaleci Tarık'ta kaldı.

84. dakikada Çaykur Rizespor, Mithat Pala'nın müthiş golü ile durumu 1-1'e getirdi. Orta alanın ilerisinde topu alan Mithat pala bir kaç metre topu sürdükten sonra yaklaşık 30 metreden müthiş bir şut çıkardı, çok sert ve düzgün giden top üst direğin içerisine çarparak ağlarla buluştu.

90+ 5. dakikada MKE Ankaragücü penaltı kazandı. Ceza sahası içerisinde Morutan Mithat ve Halil İbrahim'in arasından çıkamadı ve penaltı kazandı.

90+7. dakikada penaltıda topun başına geçem Tolga Ciğerci'nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu ve durum 2-1 oldu.

90+9. dakikada MKE Ankaragücü'nde sol kantta Mujakic rakibinden sıyrılırken yerde kaldı ve hakem bir kez daha beyaz noktaya yürüdü. 

90+11. dakikada penaltıda topun başına bu kez Morutan geçti. Rumen oyuncu penaltı vuruşundan sol ayağı ile sağ köşeye vurdu ve maçın skorunu belirledi. MKE Ankaragücü maçı 3-1 kazandı ve son 16 turuna kaldı.

Tahsin KEMER - Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Işıkhan'dan 2024 emekliler yılı açıklaması!

Bakan Işıkhan'dan 2024 emekliler yılı açıklaması!