MKE Ankaragücü Trendyol Süper Lige veda etti

Trendyol Süper lig bu akşam oynanan maçlarla sona erdi. Başkent ekibi deplasmanda Trabzonspor ile oynadığı maçtan 4-2'lik mağlubiyetle ayrıldı ve ligden düştü.

MKE Ankaragücü Trendyol Süper Lige veda etti

Aylar süren heyecan bu akşam itibariyle son buldu. Ligin üst ve alt kısımlarında son haftalara kadar devam eden kimin ligi lider tamamlayacağı ve ligden düşeceği soruları cevaplandı.

ŞAMPİYON GALATASARAY OLDU

Sezonun son haftasına kadar devam eden Şampiyonluk yarışı Galatasaray ve Fenerbahçe arasında devam etti. Diğer rakiplere büyük bir fark atmış olmalarına rağmen ipi göğüsleyen takım Galatasaray oldu. Deplasmanda Konyaspor'u 3-1 yenen sarı kırmızılılar tam 102 puanla şampiyon olarak kırılması güç bir rekora imza attı.

MKE Ankaragücü Trendyol Süper Lige veda etti

Yarışın diğer adayı Fenerbahçe ise İstanbulspor'u 6-0 yenmesine rağmen sezonu 99 puanla 2. olarak tamamladı. Ligin üstünde olduğu gibi altında da merak edilen soru cevaplandı. Ligden düşen son takım başkent ekibi Ankaragücü oldu.

ANKARAGÜCÜ ZORLADI AMA BAŞARAMADI

Sezon içinde yaşadığı puan kayıplarından dolayı düşme hattının sınırlarına kadar gerileyen MKE Ankaragücü'nün ligde kalmayı garantilemesi için Trabzonspor maçından galibiyetle ayrılması gerekiyordu. Maç boyunca ataklarını sürdüren başkent ekibi 2 defa öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve maçtan 4-2 yenik ayrıldı.

MKE Ankaragücü bu sonuç ile birlikte bir alt lig olan Trendyol 1. Ligde yer alacak son takım oldu. Maç sonrasında oyuncular ve teknik ekipte büyük bir üzüntü yaşandı.

SONRAKİ HABER