ANASAYFA Ankaragücü Olimpiu Morutan şubat ayının en centilmen oyuncusu seçildi!

Olimpiu Morutan şubat ayının en centilmen oyuncusu seçildi!

TFF Fair Play Ödülleri'nde şubat ayının sahiplerini belli oldu. MKE Ankaragücü forması giyen Olimpiu Morutan şubat ayının en centilmen futbolcusu seçildi.
Olimpiu Morutan şubat ayının en centilmen oyuncusu seçildi!

Türkiye Futbol Federasyonu, TFF Fair Play Ödülleri'nin şubat ayı kazananlarını duyurdu.  TFF tarafından oluşturulan kurul ‘En Centilmen Futbolcu’ ve ‘En Centilmen Teknik Direktör’ kategorilerinde ödülü kazanan isimleri ve gerekçelerini duyurdu.

TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu, Ali Erten başkanlığında toplandı.  Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, Banu Yelkovan, Attila Gökçe, Ömer Üründül, Berrin Altınöz ve Metin Tekin'den oluşan şubat ayı fair play değerlendirmelerini yaptı.

EN ENTİLMEN FUTBOLCU MKE ANKARAGÜCÜ'NDEN MORUTAN

MKE Ankaragücü forması giyen Olimpiu Morutan, 18 Şubat'ta Galatasaray ile oynanan Trendyol Süper Lig 26. hafta müsabakasında sarı-lacivertli tribünlerden meslektaşı Berkan Kutlu'ya atılan su şişesini sakatlanma pahasına engellemesinin Fair Play değerleri ile örtüşmesi sonucunda Şubat 2024 ayının en centilmen futbolcusu ödülüne layık görüldü.

EN CENTİLMEN TEKNİK DİREKTÖR ABDULLAH AVCI

TFF tarafından yapılan açıklamada Abdullah Avcı'nın en centilmen teknik direktör olarak seçilmesi gerekçesi ifade edildi. TFF, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın Yukatel Adana Demirspor'u 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından yaptığı açıklamada maç esnasında gördüğü sarı kart konusunda hakemin haklı olduğunu, sarı kart görmesine neden olan davranışından dolayı özür dilediğini ifade ederek yaptığı olumsuz hareketin farkına vardığını dile getirmesi ve özür dileme erdemi üzerinden Fair Play değerlerini öne çıkaran bu davranışı nedeniyle Şubat 2024 ayının en centilmen teknik direktörü ödülüne layık görüldü.

TFF ayrıca 10 Şubat'ta Galatasaray ile Rams Başakşehir arasında oynanan mücadelede sarı-kırmızılı takımın formasını giyen Barış Alper Yılmaz'ın hakem Cihan Aydın'ın korner kararı vermesinin ardından hakeme topun kendinden çıktığı ifade etmesi örnek davranış olduğu ifade edildi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Akyurt'ta düzenlenen operasyonlarda 6 kişi yakalandı

Ankara Akyurt'ta düzenlenen operasyonlarda 6 kişi yakalandı