ANASAYFA Bala Ankara'nın yemyeşil saklı cenneti büyülüyor! Ankara'da orman mı olur diyenlere inat muhteşem ormanı keşfedin

Ankara'nın yemyeşil saklı cenneti büyülüyor! Ankara'da orman mı olur diyenlere inat muhteşem ormanı keşfedin

Ankara denilince akla hep 'soğuk, gri, beton şehir' kelimeleri gelse de o ilçede bulunan yemyeşil orman ezber bozuyor. Ankara'nın saklı cenneti görenleri büyülüyor. İşte o ormanla ilgili detaylar...
Ankara'nın yemyeşil saklı cenneti büyülüyor! Ankara'da orman mı olur diyenlere inat muhteşem ormanı keşfedin

Ankara, bozkır toprakları nedeniyle kurak ve soğuk hissettirse de çeşitli ormanlara da ev sahipliği yapıyor. Ankara'nın Bala ilçesindeki Beynam Ormanları, saklı bir cennetin kapılarını aralıyor. 

Ankara'nın en eski ilçelerinden biri olan Bala'da bulunan Beynam Ormanları, Ankaralıların da gözde piknik yerlerinden biri olma özelliği taşıyor. 

ÇEŞİT ÇEŞİT BİTKİDEN ONLARCA FARKLI EV SAHİBİNE 

Ankara'ya 45 kilometre uzaklıkta bulunan Beynam Ormanları'na Ankara-Bala karayolu üzerinden ulaşım sağlanıyor. Özellikle son dönemde yapılan çalışmalarla orman mesire alanı haline getirilirken içerisinde kır gazinosu, tuvalet, çocuk oyun grubu ve otopark da bulunduruyor. 

Bu saklı cennet, çıplak arazide fışkıran yaklaşık 400 hektarlık orman alanını oluşturuyor. Ormanda 419 bitki türü bulunuyor. Ağaç olarak ise başlıca meşe ve karaçam türleri yaşıyor. 

Ormanın ev sahiplerini ise kurt, tilki, porsuk, tavşan, domuz, ağaç sansarı, tarla sincabı gibi memeliler ile, keklik, kartal, puhu, karga, doğan, dağ bülbülü, karatavuk, çavuşkuşu gibi kuşlar oluşturuyor. Ormanda yaşayan şah kartal ise koruma altında, ‘hassas tür’ sınıfında bulunuyor. 

Beynam'da bulunan Roma döneminden kalma hamam da ziyaretçilerin uğrak noktalarından birini oluşturuyor. 

Ankaralılar, Beynam Ormanı'nda yürüyüş parkuru, resim terasları, yürüyüş patikaları, dinlenme tesisleri gibi pek çok farklı alanı kullanıyor, doğal güzelliğin tadını çıkarıyor. 

Ankara'nın yemyeşil saklı cenneti Beynam Ormanları, Balalılar ve Ankaralıların huzur bulduğu yer olarak öne çıkıyor. Bozkırın ortasından fışkıran orman, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 

Haberankara.com 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İYİ Parti'de bir ayrılık daha! İBB Grup Başkanvekili Özkan istifa etti

İYİ Parti'de bir ayrılık daha! İBB Grup Başkanvekili Özkan istifa etti