Beypazarı Belediyesi sinek ve böceklere karşı ilaçlama yaptığını duyurdu

Başkent Ankara'da vatandaşların son dönemde sıklıkla şikayet ettiği sinek ve böcek sorununun ardından belediyeler ilaçlama ekiplerini sahaya indirdi. Beypazarı Belediyesi de ilaçlama ekiplerinin çalışmalara başladığını duyurdu.

Başkent Ankara'da hava sıcaklıklarının artması ile birlikte sinek ve böcek popülasyonunda da artış gözlendi. Sinek ve böcek popülasyonları artarken özellikle park ve bahçelere giden vatandaşlar da bu durumdan şikayet etmeye başladı.

Bir sorun haline gelen sinek ve böcekler için vatandaşlar ilaçlama talep ederken belediyelerden de açıklamalar gelmeye başladı. Ankara'nın Beypazarı ilçesinde, sinek ve böceklere karşı ilaçlama çalışmaları yapıldığı bildirildi.

BEYPAZARI'NDA SŞNEK VE BÖCEKLERE KARŞI İLAÇLAMA YAPILIYOR

Beypazarı Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada kasım - mart dönemindeki lavra ilaçlamasının yağmurlar nedeniyle düzenli olarak yapılamadığı belirtildi.

Beypazarı Belediyesi sinek ve böceklere karşı ilaçlama yaptığını duyurdu

Sinek popülasyonundaki artış nedeniyle ilaçlamaya ağırlık verildiği ifade edilen açıklamada kara sinek, sivrisinek ve ağaç bitleri için günün belli saatlerinde ilaçlama yapıldığı kaydedildi. Beypazarı Belediyesinin resmi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yapılan videolu paylaşımda ''İlçemizde Kasım-Mart aylarında yapılması gereken lavra ilaçlaması, yağmurlardan dolayı geç yapıldığından, üreyen ot sineği ile mücadelemiz Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte devam etmektedir.'' ifadeleri yer aldı. Beypazarı Belediyesi ilaçlama ekiplerinin sahada olacakları kaydedildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER