Ankara Çankaya'da ortak cinayetinde sanıklar hakim karşısına çıktı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde ortaklar arasında çıkan anlaşmazlık sonucunda ortağını öldüren sanık bugün hakim karşısına çıktı. Sanık ile o esnada yanında bulunan akrabasının yargılanması sürdü.

Ankara Çankaya'da ortak cinayetinde sanıklar hakim karşısına çıktı!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan acı olayda iki ortak arasında yaşanan anlaşmazlık sonucunda ortaklardan biri diğerini öldürmüştü. Bunun ardından bugün yapılan açıklamalara göre Ankara'nın Çankaya ilçesinde aralarında anlaşmazlık çıkan ortağını silahla vurarak öldüren şahıs ile olay sırasında yanında bulunan akrabasının yargılanmasına başlandı.

ORTAĞIN YARGILANMASINA BUGÜN BAŞLANDI!

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar O.Ş., S.K. ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme başkanı yargılanmanın başladığını bildirdi. Mahkeme başkanı sanıklara iddianame özetinin okunmasının ardından söz verdi. Olayda hayatını kaybeden L.İ.'yi tanımadığını iddia eden sanık S.K, O.Ş.'nin akrabası olduğunu söyledi.

DAHA ÖNCE BANA DOLANDIRILDIĞINI SÖYLEMİŞTİ!

Mahkeme sırasında yaptığı açıklamalarda Konya'da yaşadığını belirten S.K., O.Ş.'nin Ankara'dan araba alacağını söylemesi üzerine onunla gittiğini söyleyerek, “Konya'dan Ankara'ya geldik ve arabada kaldık. Olayın yaşandığı yere gittiğimizde ben arabada uyuyordum. O.Ş. arabadan inmiş, silah sesine uyandım. Silah sesini duyunca O.Ş.'nin olduğu tarafa doğru gittim. Sana mı ateş ettiler dedim, ‘hayır' dedi. Yanında silah olduğunu bilmiyordum. Osman daha önce bana dolandırıldığını söylemişti" iddialarına yer verdi.

TEK DERDİM KORKUTMAKTI!

Yargılanan O.Ş. ise yaşanan bu olaya ilişkin, "S.K.'ye Ankara'dan araba alacağız dedim. Yola çıktık. Olay günü L.İ.'nin yanına gittim, paramı istedim. 'Neden benden para istiyorsun da diğer ortağımdan istemiyorsun?' dedi. Tartışma çıktı boğuşma sırasında silah patladı. Tek derdim silah gösterip korkutmaktı" dedi.

Ardından maktulün eşi Z.İ. ise O.Ş.'nin yalan söylediğini, O.Ş.'nin yanlarına silahla gelerek "3'e kadar sayıyorum, sizi öldüreceğim" dediğini iddia ederek şikayetçi olduğunu belirtti.

Mahkeme tarafınca tanık olarak dinlenen O.Ş.'nin oğlu M.Ş. ise, "Devlet hazinesinden mera arsa alacağız diyerek babam bunlarla çalışmaya başladı. Sürekli biz hesap dışı elden bu kişilere para götürdük. Ben de bizzat kendim götürdüm. Karşı taraf şu ada parseli alıp size kiralayacağız, hayvan çiftliği yapacaksınız diye bizden para aldı, fakat hiçbir geri dönüş yapılmadı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yargılanmanın sonucunda alınan karara göre sanık, tanık ve avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı, 8 Mayıs'a ertelediğini ifade etti.

SONRAKİ HABER