ANASAYFA Çankaya Çankaya Belediyesinin adının kullanılarak dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı açıklandı

Çankaya Belediyesinin adının kullanılarak dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı açıklandı

Son dönemde Ankara'da dolandırıcıların kullandığı yöntemler arasında belediye ve başkanların adını kullanmak göze çarpıyor. Bu kapsamda Çankaya Belediyesi ilçede yaşayanları dikkatli olmaya çağırdı.
yazar
Cengiz Ortataş
Haber Editörü
Çankaya Belediyesinin adının kullanılarak dolandırıcılık yapılmaya çalışıldığı açıklandı

Belediyenin sosyal medya kanalları üzerinden kısa ama önemli bir duyuru metni paylaşıldı. Çankaya Belediyesi'nin yeni yönetimi tarafından isimlerinin bazı art niyetliler tarafından kötü emellerine alet edildiği bilgisi verildi.

ÇANKAYA BELEDİYESİ UYARDI

Çankaya Belediyesi tarafından paylaşılan mesajda dolandırıcıların belediye ve Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in adını kullanarak insanları mağdur etmeye çalıştıklarından bahsedildi. Yapılan açıklamada “Belediyemize ulaşan ihbarlara göre son günlerde bazı kötü niyetli kişilerin, Belediyemizin, Başkanımızı Sayın Hüseyin Can Güner'in ve başkan yardımcılarımızın adını kullanarak, vatandaşlarımızdan yardım adı altında para toplamaya çalıştıkları tespit edilmiştir” denildi.

Söz konusu açıklamanın devamında ise kurum olarak böyle bir uygulamalarının olmadığı ve bu kişilere itibar edilmemesi gerektiği söylendi. 

DOLANDIRICILARA KARŞI DİKKATLİ OLUNMALI

Ankara'da geçmiş dönemlerde ABB dahil olmak üzere farklı belediyelerde benzer mesajlar yayınlamış, isimlerinin kötü niyetli şahıslar tarafından kullanıldığı bildirilmişti. Paylaşılan mesajların ortak noktasında belediye olarak vatandaşlardan yardım adı altında bu şekilde bir para toplama yönteminin asla olamayacağı olmuştu. Dönem dönem tekrarlanan uyarı mesajlarında vatandaşların birikimlerini hırsızlara kaptırmaması için çağrılar yineleniyor.

Dolandırıcılar her geçen gün farklı bir yöntem bularak haksız kazanç elde etmeye çalışıyor. Resmi ve özel kuruluşlarda vatandaşların dikkatli olması adına çağrılarını sürdürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Üzerine kayıtlı tapu bulunmayanlara piyango vurdu! Ankara Kayseri Karabük Çankırı Şırnak Şanlıurfa son fırsat sakın kaçırmayın

Üzerine kayıtlı tapu bulunmayanlara piyango vurdu! Ankara Kayseri Karabük Çankırı Şırnak Şanlıurfa son fırsat sakın kaçırmayın