ANASAYFA Çubuk Çubuk Belediyesi çalışmaları paylaştı! Tarihi ve Kültürel Mirasımıza sahip çıkıyoruz

Çubuk Belediyesi çalışmaları paylaştı! Tarihi ve Kültürel Mirasımıza sahip çıkıyoruz

Bugün Çubuk Belediyesi'nin resmi internet adresi üzerinden yapılan paylaşımda belediye tarafından tarihi ve kültürel miraslar için yapılan çalışmalar duyuruldu.
yazar
Sinem GÜVEN
Çubuk Belediyesi çalışmaları paylaştı! Tarihi ve Kültürel Mirasımıza sahip çıkıyoruz

Yaklaşık olarak iki bin sene önce inşa edilen Melikşah Hamamı, Anadolu Medeniyetleri Müzesi başkanlığında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim görevlileri çalışmalara başladı. Ankara'nın kültürel mirası için son derece önemli olan bu adım 

ÇUBUK BELEDİYESİ DUYURDU! ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Tarihi ve kültürel mirasların yeniden kazandırılması amacı ile çalışmaların yapıldığından bahseden Çubuk Belediyesi sosyal medya hesabı üzerinden video yayımladı.

Bu video ile birlikte uzun süredir üzerinde durulan çalışmalara ilişkin şu ifadelere yer verildi; "Çubuk Belediyesi’nin destekleriyle yaklaşık 2 bin yıl önce inşa edilen Melikşah Hamamı, Anadolu Medeniyetleri Müzesi başkanlığında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim görevlilerin gayret ve çabalarıyla yeniden gün yüzüne çıkarılma çalışması başlatıldı.

Zamanında hastalıklara şifa veren sağlık merkezleri işlevi olarak kullanılan Roma döneminden günümüze kadara gelen Tarihi Melikşah Kaplıca Hamamı, ilçemizin tanıtım ve turizmine büyük katkısı olacak ve kim bilir yeniden sıcak suyun çıkmasıyla da şifa dağıtmaya devam edecektir. "

Belediye tarafından Ankara için de atılan bu önemli adımların ilk anları sosyal medya X hesapları üzerinden paylaşılan video ile duyuruldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gölbaşı Belediyesi'nin toplam borcu belediye binasına asıldı!

Gölbaşı Belediyesi'nin toplam borcu belediye binasına asıldı!