ANASAYFA Çubuk Çubuk Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında kurbanlık satışları başladı

Çubuk Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında kurbanlık satışları başladı

Ramazan Bayramı'nın sona ermesi le beraber Kurban Bayramı için geri sayım başladı. Ankara'da kurban çadırlarının ne zaman kurulacağı merak edilirken ilk pazar Çubuk ilçesinde açıldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Çubuk Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında kurbanlık satışları başladı

ANKARA (AA) - İslam alemi yılda iki kez dini bayramları idrak ediyor. Ramazan ve Kurban Bayramı'nın anlamının büyük olduğu İslam alemi, Ramazan Bayramı'nı nisan ayında idrak etti. Ramazan Bayramı sonrası gözler Kurban Bayramı'nın idrak edileceği tarihlere çevrilirken hazırlıklar da başladı. 

Kurban Bayramı için geri sayıma başlayan İslam alemi, bu yıl kurban çadırlarının ne zaman kurulacağı ve satışlara ne zaman başlanacağını merak ederken Ankara'nın Çubuk ilçesinde hayvan pazarında kurban satışlarının başladığı öğrenildi.

ÇUBUK BELEDİYESİ CANLI HAYVAN PAZARI AÇILDI

Çubuk Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'nda satışlara start verildi. 

Kurbanlık almak için pazara giden vatandaşlar ile besiciler arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor. Çubuk'ta küçükbaş kurbanlıklar 8 ila 20 bin, büyükbaş kurbanlıklar ise 60 bin ila 250 bin lira arasında satışa sunuldu. 

Çubuk Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'ndan sorumlu Veteriner Hekim Bekir Kılınç, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan pazarında gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Kurbanlık vasıflarını taşıyan sağlıklı hayvanların seçilmesi gerektiğini dile getiren Kılınç, "Kurban haftasında pazarımız her gün açık olacak. Aynı zamanda burada kesim yerimiz de var. Vatandaşlarımızın küçükbaş kurbanlıklarını burada kesip evlerine götürebilirler. Çubuk Belediyesi olarak kurban bayramına hazırız." dedi.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara'nın ortasında 800 yıllık köprü! Her gün yüzlerce insan kullanıyor

Ankara'nın ortasında 800 yıllık köprü! Her gün yüzlerce insan kullanıyor