ANASAYFA Çubuk Çubuk Belediyesi'nden Kıbrıs Barış Harekatı mesajı!

Çubuk Belediyesi'nden Kıbrıs Barış Harekatı mesajı!

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yılı olması dolayısıyla Çubuk Belediyesi paylaşımda bulundu. 'Aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyoruz' ifadeleri kullanıldı.
yazar
Haber Merkezi
Çubuk Belediyesi'nden Kıbrıs Barış Harekatı mesajı!

Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden 49 yıl geçmesinin ardından Çubuk Belediyesi, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. 'Kıbrıs’ın barış, istikrar ve özgürlüğe kavuşması için göğsünü siper eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyoruz' paylaşımına yer verdi.

kibris2.jpg

cubuk.png

KIBRIS BARIŞ HAREKATINDA NELER YAŞANDI?

Bugün Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yılı. Mehmetçik, Kıbrıs'taki insanların yaşadığı zulme karşı mücadele vermek için uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan garantörlük hakkını kullandı ve Ada'ya çıktı. Harekatın ardından ise yaklaşık olarak 7 ay sonra Kıbrıs Türk Devleti kuruldu.

Çubuklular burada buluşuyor TIKLA INSTAGRAM TAKİP ET

kibris.jpg

Tam 49 yıl önce bugün Türk Silahlı Kuvvetleri, Kıbrıs'a bir müdahale gerçekleştirdi ve Ada'ya müdahale kararı aldı. Bunun ardından 20 Temmuz 1974 sabahı Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatı'nı başlattı. Türk ordusu havadan ve denizden Kıbrıs'a çıktı. Gece boyunca çatışmalar yaşandı. Fakat Türk köylerinde Rumların müdahalesi devam ediyordu.

Türklerin yaptığı harekat sayesinde Kıbrıs'ın bugünkü sınırları çizilmiş oldu. 13 Şubat 1975'te Kıbrıs Türk Federe Devleti kuruldu. 15 Kasım 1983'te ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşu böylece ilan etmiş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akyurt'ta sosyal aktiviteler artıyor! Belediyeden Merkez Camii Çarşı ve Çevre Düzenlemesi!

Akyurt'ta sosyal aktiviteler artıyor! Belediyeden Merkez Camii Çarşı ve Çevre Düzenlemesi!