ANASAYFA Çubuk Çubuk’ta Yetenekli Ellerde Ahşabın Sessiz Dansı isimli serginin açılışı gerçekleşti!

Çubuk’ta Yetenekli Ellerde Ahşabın Sessiz Dansı isimli serginin açılışı gerçekleşti!

Çubuk Belediyesi organizasyonuyla "Yetenekli Ellerde Ahşabın Sessiz Dansı" isimli sergi bugün açıldı. Sergiyi ziyaret etmek isteyen sanatseverler için serginin 1 ay kadar açık olacağı belirtildi.
yazar
Sinem GÜVEN
Çubuk’ta Yetenekli Ellerde Ahşabın Sessiz Dansı isimli serginin açılışı gerçekleşti!

Bugün Ankara'nın Çubuk ilçesinde Çubuk Belediyesi organizasyonuyla "Yetenekli Ellerde Ahşabın Sessiz Dansı" isimli sergi açıldı. Ahşap ve hat oyma sanatçısı Mehmet Kiriş'in ve kursiyerlerinin geleneksel yöntemlerle hazırladığı eserlerden oluşan sergi, Çubuk Belediyesi sergi ve fuaye alanında sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

YETENEKLİ ELLERDE AHŞABIN SESSİZ DANSI İSİMLİ SERGİ AÇILDI!

Sergi açılışına, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mustafa Mesçioğlu, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ile davetliler katıldı.

Kiriş’in Kahramanmaraş merkezli depremin ardından ilçelerine geldiğini ve kendisine kurs açtıklarını söyleyen Demirbaş, başta sanatçı Kiriş olmak üzere sergide emeği geçenleri tebrik etti.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HER ZAMAN HAZIRIZ!”

Sergide önemli açıklamalarda bulunarak ilçede sanatsal faaliyetlere yönelik yapılan çalışmaları anlatan Demirbaş, "Böyle güzel eserler ortaya çıkmasına vesile olmasından dolayı kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kısa sürede bu sanat dalının ilçemizde bilinmesi hem de bu sanatın gelecek nesillere aktarılması anlamında önemli bir çalışma yapıldı. Bugüne kadar 40’a yakın kursiyerimize ulaştık. Unutulmaya yüz tutmuş bu tür sanatsal faaliyetlerin ilçemizde devam etmesi için üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız." dedi.

“VAR GÜCÜMÜZLE BİZ DE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ!”

Depremin ardından Malatya'dan Çubuk'a geldiğini kaydeden Kiriş, kendisinin de artık Çubuklu olduğunu, bu sergiyi de bu kente vefa olarak açtığını söyledi.

İlçede kendilerine gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu vurgulayan Kiriş, "Çubuk'ta yiyecek ekmeğimiz varmış. Burada geldiğimizde ayağımızın tozuyla Belediye Başkanımızın destekleriyle kurs açtık. Allah razı olsun onun en büyük desteğiyle sanatımızla Çubuk’un sanatın merkezi olmaya namzet bir şehir olması için var gücümüzle biz de çalışmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kesilen kurdeleyle serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergi hakkında verilen bilgilere göre serginin bir ay kadar sanatseverlere açık olacağı belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Emniyet Müdürlüğü 23 Nisan'da trafiğe kapalı olacak yolları duyurdu!

Ankara Emniyet Müdürlüğü 23 Nisan'da trafiğe kapalı olacak yolları duyurdu!