ANASAYFA Ekonomi 1. dönem buzağı desteği ne zaman yatacak?

1. dönem buzağı desteği ne zaman yatacak?

Gündemin araştırılan konuları arasında yer alan buzağı desteğine ilişkin merak edilenler arttı. 1.dönem buzağı desteğinin ne zaman hesaplara geçeceğini merak edenler resmi bir açıklama gelip gelmediğini sorguluyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
1. dönem buzağı desteği ne zaman yatacak?

Ülkemizde üretici ve yetiştiriciler için verilen destekler devam ediyor Bakanlıklar tarafında hak sahibi olarak belirlenen kişilerin hesaplarına yapılan ödemeler sürürken bu kez buzağı desteği gündeme geldi. 

Buzağı desteği ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyenler, ‘’1. dönem buzağı desteği ne zaman hesaplara yatırılacak?'' sorusuna yanıt ararken detaylar için de resmi açıklamanın yapılıp yapılmadığı sorgulanıyor.

BİRİNCİ DÖNEM BUZAĞI DESTEĞİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

Üretici ve yetiştiricilere buzağı desteği sağlanırken destekten ise en az 4 ay yaşamış, programlı aşıları tamamlanmış ve 2023 doğumlu buzağılar faydalanabiliyor. Üreticiler, ''2023/1. dönem buzağı desteği ne zaman yatacak?'' sorusuna yanıt arıyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticilere buzağı desteği ödemesi yapılırken 2023 yılı 1. dönem için başvurular 2 Ocak 2024 tarihinde sona erdi. Yetiştiriciler ise ödeme takvimine odaklanırken buzağı desteği ödeme tarihleri merak konusu oldu. 

Temel Destek: 1.150 TL/baş 

Üreme Parametreleri Uygunluk Desteği: İlave 300 TL/baş 

Suni Tohumlamadan Doğan Buzağı Desteği: İlave 450 TL/baş 

Döl Kontrolü Kapsamında Doğan Buzağı Desteği: İlave 200 TL/baş Soykütüğü

Genomik Değer Tespiti İlave Desteği: Bakanlıkça belirlenecek.

1'nci dönem süresi içinde başvuramayan yetiştiricilerin, herhangi bir hak kaybına uğramadan 1 Nisan 2024 - 17 Haziran 2024 tarihleri arasında 2023 yılı buzağı desteklemesine başvurma imkanları bulunuyor.  Bu tarihler baz alındığında 1. dönem ödemelerinin mart ayı sonuna kadar besicilerin TC Kimlik numaralarının son hanesine göre yatırılacak. Ancak ödeme tarihine ilişkin resmi bir açıklamada henüz bulunmuyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara 17 Yaş altı Türkiye Beyzbol5 Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor

Ankara 17 Yaş altı Türkiye Beyzbol5 Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor