ANASAYFA Ekonomi 2024 Emekli maaşına ek zam gelecek mi, son durum nedir?

2024 Emekli maaşına ek zam gelecek mi, son durum nedir?

Bu sene emekli vatandaşlar için gelecek zamların ve en düşük maaşın gündem olmasının ardından vatandaşlar tarafından en düşük emekli maaşında son durum merak konusu oldu.
yazar
Sinem GÜVEN
2024 Emekli maaşına ek zam gelecek mi, son durum nedir?

Bu sene Ocak ayında emekli vatandaşlar için gelen zamların ardından en düşük emekli maaşın 10 bin TL oldu. Bunun yanı sıra da vatandaşlar tarafından yeniden emekli vatandaşlara zam gelip gelmeyeceği hakkında merak edilenler artmaya başladı. Bu çerçevede konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından konuya ilişkin açıklamalara yer verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ!

Milyonlarca emekli vatandaş tarafından merak edilenlerin artmasının ardından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli değil. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz." şeklinde ifadelere yer verildi. 

EMEKLİYE EK ZAM GELECEK Mİ?

Son olarak Milliyet'te yer alan habere göre Ekonomist Muhammet Bayram tarafından gelmesi beklenen ek zamma ilişkin, "Temmuzdan önce bir ara zam emeklilerimiz için gereklidir. Şu anda en düşük emekli maaşının 15 bin TL olması gerekiyordu. Asgari ücrete orana göre bakacak olursak en düşük emekli maaşının 15 bin TL olması gerekiyor. Temmuz öncesi ben ek zam bekliyorum. 

Mayıs ayında enflasyonun pik yapması bekleniyor. O nedenle 10 bin TL düzeyi düşük kaldı. Ben seçimler öncesinde 10 bin TL emekli maaşının artırılması gerektiğini düşünüyorum.
Ara düzenleme olmazsa temmuzda olması gereken maaş 17-18 bin düzeyindedir. Şu anda ara dönemde bir artış olmazsa en düşük maaş olan 10 bin TL’nin 17-18 bin TL arasında yükselmesini bekliyorum.” şeklinde ifadelere yer verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KPSS şartı yok! İŞKUR Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için Türkiye geneli ilanları yayımladı

KPSS şartı yok! İŞKUR Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için Türkiye geneli ilanları yayımladı