ANASAYFA Ekonomi 2024 Fitre ne kadar, ne zamana kadar, kaç TL verilecek?

2024 Fitre ne kadar, ne zamana kadar, kaç TL verilecek?

Ramazan ayının idrak edildiği günlerde gündeme bir kez daha fitre konusu geldi. Fitre ödemelerine ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarına hız kesmeden devam ederken bu yıl ödemelerin kaç TL tutarında yapılacağı merak edilenler arasında yer alıyor.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
2024 Fitre ne kadar, ne zamana kadar, kaç TL verilecek?

İslam alemi Ramazan ayını idrak ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyor. Ramazan ayında çeşitli ibadetlerini yerine getiren Müslümanlar, fitre ödemeleri hakkında bilgi sahibi olmak üzere araştırmalarına başladı. Fitre ödemelerine dair bilgi sahibi olmak isteyenler bu yıl ödenecek tutarı da araştırmaya devam ediyor. 

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte gündeme gelen fitre konusu ile ilgili araştırmalar devam ederken her yıl değişen ödeme tutarının bu yıl ne kadar olduğu merak ediliyor. Miktarı her yıl değişen fitrenin bu yıl ne kadar olduğu, ne zaman ve kimlere verileceği araştırılıyor. 

2024 FİTRE NE KADAR? 

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından fitre miktarı belirlendi. Fitrenin ne zaman, kimlere, ne kadar verilmesi gerektiği de duyuruldu. Ramazan ayı boyunca gündemde olacak olan fitre hakkında araştırmalar devam ederken Yeni yılın fitre bedeli Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. 

Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada “Konuyla ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde fitre miktarı 2024 yılı Ramazan ayı için 130 TL olarak belirlenmiştir.'' ifadeleri yer aldı. Öte yandan fitrenin vacip olma zamanı Ramazan Bayramının birinci günü olmakla birlikte, bayramdan önce de verilebilir. Ancak bayramdan sonraya bırakılması mekruh sayılmıştır. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eski Milletvekili Ahmet Çelik bıçaklandı! Ahmet Çelik kimdir

Eski Milletvekili Ahmet Çelik bıçaklandı! Ahmet Çelik kimdir