ANASAYFA Ekonomi 2024 Ramazan gıda kolisi yardımı nereden, nasıl alınır, nereye başvuru yapılır?

2024 Ramazan gıda kolisi yardımı nereden, nasıl alınır, nereye başvuru yapılır?

Ramazan ayının yaklaşması ile beraber gıda yardımlarına ilişkin merak edilenler de arttı. Gıda kolisi yardımı almak isteyen vatandaşların araştırmaları devam ederken yardım başvurularının nereye ve nasıl yapılacağı araştırılan önemli konular arasında yer aldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
2024 Ramazan gıda kolisi yardımı nereden, nasıl alınır, nereye başvuru yapılır?

Ramazan gelecek olması ile beraber gıda alışverişleri de yapılmaya başlandı. Gıda alışverişi yapan vatandaşlar artan fiyatlar nedeniyle şikayet ederken ekonomik durumu yetersiz olan vatandaşlar da gıda yardımlarına ilişkin merak ettiklerine yanıt aramaya başladı. 

İslam aleminin büyük bir heyecanla beklediği Ramazan ayı için hazırlıklar başlarken ekonomik durumu yetersiz olan vatandaşlar da gıda kolisi yardımlarını radarına aldı. Ramazan ayına özel olarak yapılan gıda kolisi yardımlarından faydalanmak isteyen vatandaşlar ‘’Ramazan kolisi yardımı bu yıl da yapılacak mı, nereden, nasıl ve ne zaman başvuru yapılır?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

RAMAZAN AYI GIDA KOLİSİ YARDIMI NASIL ALINIR?

Gıda maliyetlerindeki artış nedeniyle bütçe dengelerini sağlamakta zorlanan vatandaşlar Ramazan ayına özel olarak yapılan gıda kolisi yardımlarını merakla sorgulamaya başladı. 2024 yılı Ramazan ayında dar gelirli hanelere ücretsiz gıda kolisi desteğine dair merak edilenler artarken başvuru şartları, kolideki ürünler ve yardım başvurusunun yapılabileceği yerler araştırma konusu oldu. 

Ramazan ayında dar gelirli ailelere yönelik gıda kolisi yardımı yapılacak. Belediyeler, Valilikler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla gıda kolisi yardımı yapıyor. Ramazan kolisi yardımından faydalanmak isteyen dar gelirli haneler, bağlı bulundukları belediye, valilik ile ilgili SYDV'na sosyal yardım talebinde bulunabiliyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından başvurular alınıyor. e-Devlet kapısı üzerinden ya da doğrudan ilgili kurumlara başvuru yapılması halinde gıda koli yardımları dar gelirli hanelere Ramazan ayı süresince ulaştırılıyor. 

Gıda kolisi paketlerinde bakliyat, hazır çorba, makarna, salça, ayçiçiek yağı, zeytin, peynir, içecek, tuz, şeker ve çay gibi temel gıda ürünleri bulunuyor. Bağlı bulunduğunuz belediye ve valiliklerin duyurularını takip ederek başvurunuzu gerçekleştirme imkanınız bulunurken 11 Mart tarihinde idrak edilmeye başlanacak olan Ramazan ayı için  yardım duyurularının yapılması bekleniyor.

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan Hemşirelerin özlük hakları için çalıştıklarını söyledi

Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan Hemşirelerin özlük hakları için çalıştıklarını söyledi