ANASAYFA Ekonomi 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu?

3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu?

Memur ve emekli maaş zammını belirleyecek olan enflasyon farkı ile ilgili gelişmeler takip ediliyor. Memur ve emekliler ocak ve temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez zam alırken gözler enflasyon rakamlarına çevrildi. 3 aylık memur enflasyon farkının ne kadar olduğu da sorgulanan konular arasında yer aldı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu?

Türkiye'de memur ve memur emeklisi maaş zammının belirlenmesinde enflasyon rakamları etkili oluyor. Mart ayı enflasyon rakamları 3 Nisan tarihinde açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamları gündemin önemli konuları arasında yer alırken 3 aylık enflasyon farkı da belli oldu. Açıklanan rakamla beraber  3 aylık memur zam farkı ortaya çıkarken ‘’3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu 2024? Emekli ve memur zammı ne kadar olacak?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı. 

3 AYLIK ENFLASYON FARKI NE KADAR OLDU?

TÜİK, şimdiye kadar ocak, şubat ve mart ayları için enflasyon rakamlarını açıkladı. Açıklanan 3 veriyle beraber 3 aylık enflasyon farkı netleşti. 2 aylık memur enflasyon farkı 11,53'e ulaştı. 3 Nisan tarihinde  TÜİK tarafından mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Böylece 3 aylık memur enflasyon farkı ortaya çıkmış oldu. Memur ve memur emeklisinin alacağı 3 aylık enflasyon oranı 15,62 seviyesine yükseldi.

3 aylık enflasyon farkının açıklanmasının ardından geriye 3 veri daha kaldı. Son olarak haziran ayının verileri temmuz ayında açıklanacak ve zam farkı için ortaya çıkan rakam netleşmiş olacak. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
3 aylık enflasyon farkına göre hesaplandı! Emekli, memur, memur emeklisi ve asgari ücretliye yeni zam tablosu

3 aylık enflasyon farkına göre hesaplandı! Emekli, memur, memur emeklisi ve asgari ücretliye yeni zam tablosu