ANASAYFA Ekonomi 4 aylık enflasyon farkına göre memur maaş zammı ne kadar olacak?

4 aylık enflasyon farkına göre memur maaş zammı ne kadar olacak?

Emekli, memur ve memur emeklisinin maaş zammını belirleyen en önemli parametre enflasyon verisi oluyor. Enflasyon rakamlarının 6 aylık farkına göre belirlenecek olan zam oranı şimdiden memurların gündeminde yer alırken 4 aylık enflasyon farkına göre memur maaş zammı da kuruşu kuruşuna hesaplandı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
4 aylık enflasyon farkına göre memur maaş zammı ne kadar olacak?

Emekliler ve memurlar yılın ikinci yarısı için yapılacak olan zammı araştırmaya devam ediyor. Temmuz ayında yapılacak olan zam miktarı şimdiden araştırma konusu olurken rakamın belirlenmesinde enflasyon rakamları önemli rol oynayacak. Enflasyon rakamlarının belirleyici rol oynadığı zam hesaplamasında şimdiye kadar 4 aylık fark açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan 6 aylık enflasyon farkına göre maaş zamlarını da belirlenecek. 

TÜİK, ocak ve nisan dönemini kapsayan 4 aylık enflasyon verisini açıkladı. Memurların temmuz zammı ile ilgili araştırmalar şimdiden başladı. 6 ayda bir zam alan memurlar için 4 aylık enflasyon farkı belli olurken ‘’Temmuz 2024 memur zam oranı   kaç oldu?'' sorusu da gündeme taşındı. 

4 AYLIK ENFLAYSON FARKI AÇIKLANDI

2024 yılı Ocak, Şubat, Mart, Nisan ayı enflasyon rakamları belli oldu. Memur zamları 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirlenirken nisan ayı enflasyon rakamları sonrası memur ve memur emeklisi maaş zam oranı da hesaplandı. 

Mayıs ve Haziran ayının enflasyon rakamları açıklandıktan sonra netleşecek olan memur zammı için açıklanan 4 aylık veriler de şöyle;

Ocak ayında yüzde 6,70 olarak gerçekleşen enflasyon, Şubat ayında yüzde 4,53'e, Mart ayında ise yüzde 3,16'ya geriledi. Nisan ayında ise bu rakam yüzde 3,18 oldu. Verilere göre dört aylık enflasyon 18,72 olarak gerçekleşti.

4 AYLIK ENFLASYON FARKI NE OLDU, 4 AYLIK MEMUR ZAM ORANI NE KADAR?

Ocak ayında özellikle maaş artışlarının etkisiyle yüzde 6,70 olarak gerçekleşen enflasyon, Şubat ayında yüzde 4,53'e, Mart ayında ise yüzde 3,16'ya geriledi. Nisan ayında ise bu rakam yüzde 3,18 oldu. 

Verilere göre dört aylık enflasyon 18,72 olarak gerçekleşti. Nisan verisiyle 4 aylık zam oranı kesinleşirken böylece emeklilerin alacağı zam dört aylık yüzde 18,72 oldu ve memur ve memur emeklisinin zammı da yüzde 13,5 olarak hesaplandı. Rakamlara 2 aylık verinin daha eklenmesi ile beraber değişiklik olacak. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çankaya Belediyesi emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme kanallarını açıkladı

Çankaya Belediyesi emlak ve çevre temizlik vergisi ödeme kanallarını açıkladı