5 sene satmayacağım diyenlere 0,49 faizle taşıt kredisi verilecek! ÖTV düzenlemesi geliyor ilk kez alacaklar müjde

Türkiye'de enflasyon artışı nedeniyle TCMB tarafından alınan kararlar kapsamında faiz artışına gidiliyor. Faiz artışları vatandaşların gündeminde yer alırken kredi faizlerinin durumdan etkilenerek yükselmesi ile beraber yükselen araç fiyatları karşısında vatandaşın da nakde olan ihtiyacı arttı. Nakit ihtiyacı artarken araç almak isteyenler için düşük faizli kredi kampanyası bir kez daha gündeme geldi.

5 sene satmayacağım diyenlere 0,49 faizle taşıt kredisi verilecek! ÖTV düzenlemesi geliyor ilk kez alacaklar müjde

Türkiye'de son yıllarda otomobil fiyatları hayli yükseldi. Aylık olarak zam almaya devam eden otomobil fiyatlarına etki eden enflasyon da fiyatları etkilerken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artışı kararları da kredi faizlerinin yükselmesine neden oldu.

Kredi faizlerindeki yükselişler vatandaşların nakde ulaşmasında da sıkıntı yaratırken otomobil almak isteyenler için uzman isimden kampanya açıklaması geldi. Yükselen fiyatlar nedeniyle sıfır otomobillerdeki satış rakamları olumsuz etkilendi. Otomobile olan talep düşerken otomotiv sektörü de daralma endişesi yaşamaya başladı. Yaşanan daralma endişesinin ardından sektör temsilcileri ilk kez araç alacaklara özel kredi kampanyasını dillendirdi.

İLK KEZ ARAÇ ALACAKLARA 0,49 FAİZLE KREDİ KAMPANYASI GÜNDEMDE

Sektör temsilcileri vatandaşın sıfır otomobile ulaşmakta zorluk yaşadığını belirterek otomotiv sektörünün zorlu bir dönemden geçtiğinin altını çizdi. "Kredilerde mutlaka bir iyileşme olması gerekiyor.'' diyen sektör temsilcileri, artan faizlere dikkati çekerek ''Aylık yüzde 4 oldukça yüksek bir oran. Burada da bir barem ayarlaması şart.'' değerlendirmesinde bulunurken 2 milyonun üzerinde satılan bir otomobile kredi kullanılamadığının altı çizilerek vatandaşa taşıt kredisi desteği için bir çalışma yapılması talebinde bulunuldu.

5 sene satmayacağım diyenlere 0,49 faizle taşıt kredisi verilecek! ÖTV düzenlemesi geliyor ilk kez alacaklar müjde

Bir dönem ilk arabasını alacakların ÖTV'den muaf tutulacağının gündeme geldiğini ancak konuyla ilgili gelişme yaşanmadığını belirten sektör temsilcileri, sıfır araca kredi desteği için önerilerde bulundu. İlk otomobilini alacak kişilere 60 ay vadeli 0.49 kredi desteği talebinin olduğunu söyleyen sektör temsilcileri ÖTV düzenlemesinin önemine dikkati çekerken bayilerin araç satışı yapabilmek için kampanya yaptıklarına dikkat çekildi.

5 sene satmayacağım diyenlere 0,49 faizle taşıt kredisi verilecek! ÖTV düzenlemesi geliyor ilk kez alacaklar müjde - Resim : 2

Bu çerçevede hem araç satışlarını artırmak hem de ilk kez araç alacaklara bir kapı açmak üzere kredi kampanyası beklentisinin olduğunun altı çizildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER