ANASAYFA Ekonomi 500 TL'lik banknot çıkacak mı, 500 TL yeni banknot basılacak mı?

500 TL'lik banknot çıkacak mı, 500 TL yeni banknot basılacak mı?

Yeni banknot basımı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Vatandaşlar yeni banknot basımı olup olmayacağını sorgularken bir taraftan da 500 TL'lik banknotun çıkıp çıkmayacağını araştırmaya başladı.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
500 TL'lik banknot çıkacak mı, 500 TL yeni banknot basılacak mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan, yılın ikinci Enflasyon Raporu toplantısı kapsamında basın mensuplarının karşısına çıktı. TCMB Başkanı Dr. Karahan, enflasyonla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaparken bir de uzun süredir sıklıkla yeni banknot basımı iddialarını yanıtladı. 

Vatandaşlar artık 5 - 10 TL'lik banknotların ihtiyaçlarını görmemesi nedeniyle daha yüksek tutarda banknotların basılmasını isterken söz konusu iddiaların ardından da 500 TL'lik banknot basılacağına ilişkin  yapılan haberlerin ardından gözlerini TCMB'den gelecek açıklamaya çevirmişti. Bugün yapılan toplantının ardından da ‘’500 TL'lik banknot çıkacak mı, 500 TL yeni banknot basılacak mı?'' soruları gündeme taşındı. 

500 TL'LİK BANKNOT BASILACAK MI?

500 TL'lik banknot hakkında yeni gelişmeler takip ediliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, ''500 TL çıkacak mı?'' sorusuna beklenen yanıtı verdi. 

500 TL'lik banknotlara dair sık sık gündemde çeşitli haberler yer alırken TCMB Başkanı Karahan, ''Tedavüldeki küpür kompozisyonu değişimlerini takip ediyoruz. İhtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız.'' ifadelerine yer verdi. Dolaşımdaki banknotlar ise küçükten büyüğe şöyle:

  • 5 Türk Lirası
  • 10 Türk Lirası
  • 20 Türk Lirası
  • 50 Türk Lirası
  • 100 Türk Lirası
  • 200 Türk Lirası

Şu an gündemde yeni bir banknot basımı bulunmazken TCMB Başkanı gerekli durumda adım atılacağını ifade etti. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adınıza kayıtlı bir fatura bile varsa hemen inceleyin! Gelire göre tarife uygulaması yolda

Adınıza kayıtlı bir fatura bile varsa hemen inceleyin! Gelire göre tarife uygulaması yolda