ANASAYFA Ekonomi Adınıza kayıtlı bir fatura bile varsa hemen inceleyin! Gelire göre tarife uygulaması yolda

Adınıza kayıtlı bir fatura bile varsa hemen inceleyin! Gelire göre tarife uygulaması yolda

Faturalar, artan maliyetlerle beraber hayli yüksek rakamlara yükseldi. Fatura ödeme bütçesini giderek yükseltmek zorunda kalan vatandaşlar gelen zamlardan şikayet ederken doğalgaz ve elektrik faturalarıyla ilgili yeni bir düzenlemenin gündemde olduğu ifade edildi. Buna göre gelire göre fatura dönemine geçileceği ifade edildi.
yazar
Azra KOÇAK
İnternet Haber Editörü
Adınıza kayıtlı bir fatura bile varsa hemen inceleyin! Gelire göre tarife uygulaması yolda

Bloomberg HT - Ülkemizde fatura yükü giderek artıyor. Fiyat istikrarının sağlanamaması nedeniyle enflasyonda da hedeflenen düşüş henüz sağlanamadı. Zamlar birbiri ardına gelirken fatura bütçesi giderek artan vatandaşlar da tasarrufun yolunu araştırmaya başladı.

Fiyatlarla ilgili düzenleme sağlanması beklenirken hükümetin doğalgaz ve elektrik faturalarıyla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalıştığı iddia edildi. Buna göre, farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri uygulanacağı bildirilirken fatura ödeme yükümlülüğü olan vatandaşlar da konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye ulaşmak üzere araştırmalarına başladı. 

FATURALARDA GELİRE GÖRE TARİFE DÖNEMİ BAŞLIYOR MU?

Bloomberg HT'de yer alan habere göre hükümetin elektrik ve doğalgaz tarifleri üzerinde yeni bir düzenlemeye gideceği ve bu düzenlemenin de gelir gruplarına göre belirleneceği iddia edildi.

 25 metreküpe denk gelen doğalgaz desteği bir senenin ardından mayıs ayında sona ererken vatandaşın da doğal gaza zam gelip gelmeyeceği konusundaki araştırmaları devam ediyor. Söz konusu sitede yer alan iddiada ise zam yerine farklı bir düzenleme üzerinde çalışıldığı ifade edildi. Buna göre gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirlenecek ve vatandaşlar da gelirine göre fatura ödeyecek. 

Bir diğer iddiada ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bir süredir söz konusu düzenleme üzerinde çalıştığı ve düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemenin amaçlandığı ifade edildi. Dolayısıyla gelir ya da tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceği de düzenleme kapsamında alınırken şimdilik konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. 

Haberankara.com

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sincan Belediyesi hava araçları ile ilaçlama yapıyor

Sincan Belediyesi hava araçları ile ilaçlama yapıyor