Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 500 bin TL konut desteği nasıl alınır, şartları neler?

Ülkemizde çeşitli bakanlıklar tarafından vatandaşa sağlanan nakit destekleri bulunuyor. Söz konusu destekler vatandaşların gündeminde yer alırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 500 bin TL konut desteğine ilişkin ayrıntılar merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 500 bin TL konut desteği nasıl alınır, şartları neler?

Türkiye'de ekonomik desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara belirli şartlar karşılığında nakit desteği sağlanıyor. Vatandaşa verilen nakit desteklerine ilişkin ayrıntılar merak konusu olurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 500 bin TL'ye varan konut desteği sağladığını duyurdu.

Bakanlık tarafından verilen sosyal yardım kapsamındaki destek ödemesinde, şartları yerine getiren vatandaşlara hane başına ödeme yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 500 bin TL'lik konut desteği şartları araştırma konusu olurken ‘’Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 500 bin TL konut desteği nasıl alınır, şartları neler?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

500 BİN TL KONUT DESTEĞİ NEDİR, NASIL ALINIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, birbirinden farklı sosyal yardım programına imza atıyor. Verilen desteklerden biri de muhtaçlık sınırının altında olan vatandaşlara sağlanan konut desteği olarak karşımıza çıkıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 500 bin TL konut desteği nasıl alınır, şartları neler?

Bakanlık tarafından belirlenen şartları sağlayan vatandaşlara 500 bin liraya varan konut yardımı yapılırken vatandaşlar, ‘'500 bin TL konut desteğinin şartları nelerdir, kimler faydalanabilir?'' şeklinde sorularına yanıt arıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 500 bin TL konut desteği nasıl alınır, şartları neler? - Resim : 2

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, barınma yardımları kapsamında 500 bin TL'ye varan konut desteği sunuyor. Buna göre desteğin şartları da şöyle listeleniyor;

En az son bir yıldır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının sorumlu olduğu yerleşim yerinde fiilen yaşayan,

Nafaka yükümlülüğüne haiz akrabası bulunmayan,

3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu bulunmayan kişiler faydalanabilmektedir.

Başvurular ve detaylar için bakanlığın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER