ANASAYFA Ekonomi Alkol ve sigaraya da dev zam! O alkol ve tütün grubu artık cep yakacak!

Alkol ve sigaraya da dev zam! O alkol ve tütün grubu artık cep yakacak!

Son günlerde gelen zamlar vatandaşların cebini yakmaya devam ederken alkollü içeceklere ve sigara gruplarına gelen ÖTV zamları da resmen açıklandı.
yazar
Haber Merkezi
Alkol ve sigaraya da dev zam! O alkol ve tütün grubu artık cep yakacak!

Alkol ve sigaraya da dev zam! O alkol ve tütün grubu artık cep yakacak!- Döviz kurundaki artış ve enflasyon oranı sonrası hemen hemen her kalemde gelen zamlar vatandaşların cebini yakmaya devam ediyor. Son olarak alkol ve sigara tiryakilerinin canını sıkacak bir zam haberi geldi. Geçtiğimiz haziran ayında 5 liralık bir zam yapılan sigara fiyatlarına yeni bir zam daha eklendi. Aradan geçen yaklaşık bir aylık süre içerisinde bir sigara grubuna daha 5 liralık zam geldiği duyuruldu.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde sigara ürünleri ve alkollü içkilerden alınan ÖTV'de yüzde 14,82'lik zam uygulaması olduğu ifade edilirken ÖTV zammı sonrasında da yeni etiketler de belli oldu.

Bu kapsamda 10 Temmuz 2023 Pazartesi itibarıyla alkole KDV zammının da eklenmesiyle 70'lik rakının 500 TL'den satılacağı ve 100'lük rakının ise 690 TL zamlanacağı belirtildi.

NE KADAR VERGİ ALINACAK?

Bu zamlar sonrası 500 lira olan rakıdan alınan vergi oranı 342 lira 58 kuruş olurken bu verginin 266.47 lirası ÖTV, 76.11 TL'sini de KDV oluşturuyor.

SİGARAYA 5 TL ZAM

Sigaranın satış fiyatından yüzde 63 oranında da nispi ÖTV alınması sebebiyle de 5 TL zam geleceği belirtildi.

whatsapp-image-2023-07-09-at-18-22-37.jpeg

(5 lira zam gelen sigara markalarının listesi)

Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, zammı duyurarak "Sigaraya 5 lira zam geldi hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Tütün ürünlerine de ÖTV zammı yapılacağı gündeme düşerken son gelen zamlarla beraber de ÖTV tutarı 20 TL 33 kuruş seviyesinden 3 lira zamla 23,33 TL seviyesine çıktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EYT'de flaş gelişme! Emekli olabilmek için 10 yıllık sigorta girişi yeterli!

EYT'de flaş gelişme! Emekli olabilmek için 10 yıllık sigorta girişi yeterli!